Vynikající lečo od Ivy bez zavařování.
V dnešní rubrice „Vaření a pečení, nemusí být trápení“ vás ráda seznámím s receptem na zhotovení leča – bez zavařování. Na tento recept jsem narazila na blogu u Ivy, kde má vynikající recepty. Nakonec posuďte sami, ale pokud mohu doporučit, zajděte tam až ráno po snídani, nikdy tam nechoďte večer, to pak budete mít příšernou chuť na něco dobrého. Ráno po snídani, dostanete tip na skvělý oběd, či moučník ke kávě, ale nyní tu adresu: babciny-recepty.blogspot.com
Na lečo budete potřebovat: 1 kg cibule, paprik, rajčat,150 – 200 ml oleje,35gsoli,35gcukru 200g plnotučné hořčice – ta je důležitá, slouží jako konzervant
Zeleninu očistíme a nakrájíme, rajčata je dobré předem ve vrchní části naříznout do kříže, spařit v horké vodě a po pár minutách oloupat. Do hrnce dáme olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme papriky, které po chvilce dušení pustí vodu. Následně přidáme rajčata a dusíme dál, osolíme, osladíme a přidáme hořčici, ta není v leču znát. Plníme vroucí do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Přeji vám všem pohodové dny prožité ve zdraví
Omlouvám se návštěvníkům, ale nejde mě upravit vzhled textu a nechci mazat napsané.
OdpovědětVymazatJá přidávám i na kostičky nakrájenou cuketu, protože ji mám ze zahrádky. Směs pak používáme i na špagety za tepla nebo pod maso, dá se i syrové jako salát.
OdpovědětVymazatRecepty od Ivy také pročítám, je tam jedna dobrůtka lepší než druhá. Tenhle recept je fakt hodně jednoduchý, nejsem žádná velká "zavařovačka", ale tohle asi vyzkouším ☺☺☺
OdpovědětVymazat