pondělí 30. srpna 2021

" OD VŠEHO TROCHU"

 Vážení, jsem technický antitalent, což již mnozí víte, mé občasné špatné kliknutí doprovází občas hodně maléru. To, že si smažu článek není až takový děs, ale mé poslední fau paux, v domění, že opět jsem něco vymastila špatným kliknutím se nezakládá na pravdě. Ovšem pravdou je, že jsem se přiznala všem, nešly mě nahrávat fotografie z mobilu do počítače a já přičítala vše blbýmu kliknutí na něco, co jsem neměla. Chudák vnuk, přijel z Prahy a hned ráno přišel za babičkou. Zjistil, že závada bude ve šňůře, odborně se tomu říká zřejmě kabel ?Nešlo připojení USB,nebo porucha mobilu, jinak byl funkční. Manželovi jsem z jeho mobilu fotky nahrála bez komplikací. Dnes už jsem málem šla na poradu do prodejny operátora, popřípadě si zakoupit nový kabel, ale ouha, ještě jsem se neporadila se strýčkem googlem. Trefa, možnosti bylo více, zachránila mě rada vyčistit otvory včetně PC, mobilu a kablu.

Tož špárat se v tom
nebudu, řekla jsem si a vše jen pouze profoukla, vyfoukla, pár nádechů a světe div se, zafungovalo to!!!!Nyní  bou fotografie jak už nadpis hlásá od všeho trochu. Začnu zahradou syna, ta je oázou klidu.
Tam si vždy odpočneme jak jinak než u dobré knihy, křížovky a pak také grilujeme.
Nemějte obavy, dobroty z grilu sem nedám. Většinou se pustíme s chutí do jídla ☺ a nyní balkonová zahrádka.Něco málo pažitky, petrželky, majoránky a bazalky. Muškáty se spousty poupat.
Fuchsie a karafiáty nám udělaly radost. Zrovna tak afrikány a muškáty.

Dcera nám přinesla kytičku jiřinek, které potěšily. Od vnuka jsem dostala krásnou orchidej, ale foto mám uložené ve foťáku, přišel odložený kamarád opět vhod. Fotografie jsem nestihla stáhnout, vložím příště.       

Nyní pár snímků z Těrlické přehrady kam chodíme na kukandu na vodní lyžování.

Počasí moc tehdy nepřálo, sluníčko si vzalo na chvilku dovolenou. Z druhého břehu na zahradě hospůdky v Zátoce je krásný výhled a velmi dobře tam vaří.

Občas se po procházce zastavíme na meníčko.Pohled na Zátoku z protější strany, kde obvykle u kafíčka končí naše procházky.

V Karviné v parku Boženy Němcové jsou také pěkné procházky, ty končí v areálu lodiček.
Až na poslední foto s kaprem, jsou fotografie staršího data. Nebavilo mě fotit, když nešly fotky stáhnout.
Foto s maxi kaprem, vždy je lákáme na suchý chléb.
Mějte všichni pohodové dny prožité ve zdraví.














20 komentářů:

  1. Marti, i já jsem technický antitalent a máš pravdu, že smazání článku není až taková tragédie, ale naštve to dost. My jsme letos pendlovali pouze mezi Prahou a chatou, ale koncem září pojedeme do Karlových Varů na čtyřdenní welnes pobyt, už se moc těším. Měj se krásně 😃

    OdpovědětVymazat
  2. A už to zase pěkně všechno funguje a fotky jsou tady.
    Tak jsem si vše pročetla, podívala se a paráda !
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. No, vida, technických antitalentů bude jistě více, já jsem taky jeden.
    A máš tu hezky okytkováno. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Málem jsem si myslela, že píšeš o mojí maličkosti. Mám tentýž problém, ale přikládám to covidu, že jsem pozapoměla, jak se to dělá. Nádherné snímečky a doslova mne připoutal k obrazovce snímeček úžasných karafiátů. Takové jsem dosud neviděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti to jsou moc hezké fotografie, které mě potěšily. Krásně ti to všechno roste a kvete a koukám, že tam máte krásnou krajinu. Děkuji za hezkou podívanou a přeji Ti příjemné dny blížícího se podzimu. také děkuji za všechny milé komentáře na mých stránkách. Měj se moc hezky a optruj se.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, já se taky hlásím do klubu technických antitalentů... Hezká všehochuť. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkně jsem si početla-děkuji za krásný článek i obrázky.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Marti,já jsem na tom stejně.Mám rozbitý foťák,ten je jediná věc se kterým si rozumím a tak teď fotím na mobil.Samozřejmě vždy zapomenu,jak si nahrát fotky do počítače.Vsadím se,že je to pokaždé jinak.
    Jinak ti všechno krásně kvete,mně už na balkoně některé květinky skomírají.
    Příroda je u vás také krásná.
    Měj hezké zářijové dny

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem taky technický antitalent. Pravdou je, že USB kabely toho moc nevydrží, mně taky jeden odešel a vypadá to, že to brzy čeká i druhý. 🙂

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, já jsem se u článku i zasmála :-) Trefně to popisuješ :-) Taky jsem technický antitalent a že je nás víc, jak to tady čtu :-) Ale důležité je, že se do "finále" dostanem a fungujem :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. No vidíš, takže jsi vlastně technicky zdatná žena...:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké snímky. Nejsi sama, kdo má potíže s technikou. Já o nich poslední dobou také píšu...

    OdpovědětVymazat
  13. Taková technika je pro nás přece jen trochu složitější, ale snímečky jsou moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  14. Je dobře, že jsi nehodila flintu do žit a výsledek se dostavil. Jsou to krásné fotky a ty jsi šikulka.

    OdpovědětVymazat
  15. No moc pekne obrazky
    .Na zahradce mame v kvetinacich take koreni,vodni lizovani je na jezere v Ovčárech a delaji se od něj pěkné vlny..

    OdpovědětVymazat
  16. Marti, hlavně o fotky nepřijít, to by byla škoda. Na balkoně máš krásné květiny, já už tam nemám nic, ale mám pár květin pod balkonem. Těrlickou i lodičky v Karviné samozřejmě znám, je to tam hezké a pořád se to zvelebuje. Všimli jste si? Někdy také zajděte do fryštátského zámku, je to asi na 50 minut a bude se vám to líbit. V Lottyhausu jsou obrazy. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zámku jsme Hanko byli a na okruh z obrazy určitě také dojde.

      Vymazat
  17. Docela pěkné čtení i přiznání, že občas technika zlobí. Ale máš kolem sebe barevno i grilovací společnost, to se počítá. Já se taky po delší době pustila do nového článku a zápasila jsem s nahráváním fotek. Člověk pozapomene. Užívej si léta a děkuji za pěkné fotky ☺

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji všem za komentáře, čtu si všechny. ☺ ♥ ☺

    OdpovědětVymazat
  19. Já někdy Fotky z mobilu nahraju do fotek Google přes WiFi, zapnu PC najdu fotky Google a odtamtud stahnu fotky do PC. Není potřeba kabel. Fotky máš pěkné že zahrady balkónu i přehrady. Já si na zahradě moc neodpočinu. 😀

    OdpovědětVymazat