pondělí 2. srpna 2021

"TAK TO NA SEBE PRÁSKNU I ZDE"

 Budete se divit, už jsem měla vše napsané, napráskala jsem se jen co je pravda a stačilo kliknutí tam kam bych neměla a moje přiznání zmizlo nadobro. Tak nevím, zda to bylo znamení, že se nemám k ničemu přiznávat, natož něco na sebe "prásknout",ale co už. Napíši vše znovu a pokud to opět zmastím, zůstane to mé tajemství...


Co jsem teda opět zmastila? Klikla jsem, podle naší Jaruš "kvikla" kam jsem neměla a to hned dvakrát. To dnešní vem čert, ale to první mě opravdu mrzí moc a stydím se přiznat. Jednak první přiznání po několika denním váhání, psaní SOS vnukovi, pak smazání a opětovné psaní SMS s voláním SOS, že mě nejdou nahrát fotografie z mobilu, protože ač nejsem blondýna, (blondýny mě prominou ☺) jsem hrozný vymasta a technický antitalent. Vnuk se neozval a tak tady sedím a práskám se podruhé, vlastně potřetí, neboť jsem to podruhé špatným kliknutím "opět"vymazala. Co jsem tam psala mimo to prásknutí, že stále výletujeme, foto mám v mobilu, ach jo☺, jak nevýletujeme, tak občas navštěvuji ortopéda, který mě naposledy zbavil vody v kolínku au, au, pak se mě po obstřiku a injekci ulevilo. Načeš jsem si řekla, že si dám blogové prázdniny a tak jen brázdila vaše blogy. Pár setkání s přáteli a pár krátkých výletů navrch. Velká výprava na Soláň, která skončila na Ostravici, kde nás liják utvrdil, jak by naše babi řekla: " Všude dobře, doma nejlépe", aby babi neměla až tak pravdu, zajeli jsme si do Komorní Lhotky na kafíčko a poseděli s přáteli.O Komorní Lhotce se na svém blogu zmiňuji dost často, je to naše srdcovka, jinak malebná podhorská vesnice po úpatím Beskyd, dříve hojně navštěvovaná pro své příznivé klima. Nyní se vše vrací a my se do Komorní Lhotky raději vydáváme ve všední dny, neboť o víkendu není občas kde zaparkovat auto. Z Komorní Lhotky se vydávají turisté na výšlap jednak na Kotař, Prašivou a také na Godulu a dál dle svého plánu.
Fotografie je samozrejmě z archívu a já tuším, že budu archív využívat dost dlouho, neboť vnuk mé volání SOS sice zaznamená, ale má s kapelou hojně vystoupení a k nám se dostane až opět slova naší babi "nevím kdy." Pro ty z vás, kdo by chtěli blíže seznámit se  s Komorní Lhotkou něco málo ze zdroje najdete zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Komorní_Lhotka
Opět jsem sáhla do archívu- rok 2013 pořízeno na vrcholech Beskyd - na Švarné Hance, to abych ukázala krásu našich Beskyd, které jsou nyní hojně navštěvovány turisty z různých koutů naší země.
O pár let dříve tak do roku 2004, to se nám to tehdy šlapalo, kopec sem, kopec tam, rázovali jsme si tehdy s batůžkem na zádech do vytýčeného cíle naší cesty, přespali na horské chatě a druhý den šlapali dál. Nocleh jsme si zajistili předem. Například jedna z cest vedla z Javorového vrchu na Ostrý, dál na Kozubovou, Kamenitý, kde jsme měli zajištěný nocleh. Druhý den jsme pokračovali směr Slavíč, dál pak na Bílý kříž, odsud po vrcholech na Švarnou Hanku, kde jsme přenocovali. Ranní výhledy na vrcholky Slovenských hor byly nezapomenutelné a my dál pokračovali na Charbulák a pak dolů do údolí na vlak a nástup do práce.
Fotografie podzim 2013 v dálce Lysá hora.Fotografie níže pohled z Lysé hory červen 2013 (čas 8.25) to už jsme nevyšlápli, ale vyjeli autobusem.
O pár minut později ...
Končím slovy naší babi: "všechno zlé je k něčemu dobré", nebýt špatného kliknutí, nedošlo by k archívu a vzpomínání. Mějte všichni pohodový zbytek prázdnin, prožijte je ve zdraví.













20 komentářů:

  1. Marti, moc hezké jsou fotografie i z toho archívu. Jinak já mám udělanou synchronizaci fotografií z mobilu do " fotografie ". Jinak ve Windows je při rozbalení v nabídce " Váš telefon" a dá se tak všechno stáhnout přes Bluetooth rovnou do počítače do předem určené složky. Tak snad se to podaří. Marti přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, chápu tvoje problémy, i já jsem technický neználek a občas pomoc potřebuji. Beskydy jsou nádherné, byli jsme tam kdysi na dovolené a líbilo se nám moc. V současné době by to už o túrách a výšlapech nebylo, tak jsem ráda, že jsme to ještě stihli, když ještě neměl manžel problémy s bolestí nohou. Žádné delší procházky pro něj nejsou ani po rovince, někdy se o těch procházkách nedá ani říct, že by byly delší. Lepší už to nebude, říká muž a bohužel má pravdu. Ale zatím žijeme, tak žádné stěžování. Užívej si srpen a měj se fajn, zdravím 😀😉

    OdpovědětVymazat
  3. Marti,to naštve.Jsem na tohle také antitalent nebaví mě sedět u počítače a něco zkoumat.To raději také volám SOS,mám také naštěstí komu.
    Fotografie jsou krásné.Beskydy jsou opravdu nádherné,přesvědčila jsem se o tom na vlastní oči o dovolené v roce 2007.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, napadlo mě, máš počítač nebo noťas? Když máš problémy s přenosem z telefonu (i když jsi zdatná a moderní), možná by to šlo snadněji z počítače a nemusela jsi volat SOS. Já si vše stáhnu do PC a pak to jde bez problémů.
    Jinak jsi mě navnadila na "naše" Beskydy, uvádíš Švarnou Hanku, tam jsem byla a mám vzpomínku, někdy o tom napíšu na blogu, když jsem zařadila rubriku Turistika. Tu Komorní Lhotku musíme konečně také navštívit, jsou tady krásná místa.
    Přeji další krásné výlety. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Marti!
    Taky jsem na tom s fotkami podobně. Já to mám zase díky covidu, že se mozkovna nějak pokazila a co jsem uměla už neumím.A ak většinou čerpám z archivu.Ae fotky máš Boží. V těchto končinách jsem nikdy nebyla, ikdyž na Moravě jsem už přes 55 let. Přeji hezké dny a hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky občas musím volat SOS :-) A jak to tady čtu, nejsem sama, je nás víc :-))
    Do Beskyd jsme jezdívali často,když byly děti menší. Jezdili jsme na chatu do Malenovic. Zvládli jsme i výšlap na Lysou horu.Byli jsme jeden rok i přes Silvestra a nezapomenu , na tehdejší dobu, na krásně osvětlený Frýdlant. Teď vyšlápnout Lysou, to už by nám dalo pěknou fušku...jestli bysme to vůbec dali :-)

    OdpovědětVymazat
  7. I když jsou to fotky z archívu, tak jsem se ráda podívala.
    Ten váš kraj mám trošičku z ruky, takže každé podívání je pro mne OK.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké fotky. 🙂
    Občas se stane, že mi obrázek nejde nahrát, ale je to jen velmi málo, tak mě to nijak netrápí.

    OdpovědětVymazat
  9. Jak tohle naštve! Člověk se s něčím patlá kolik hodin a pak si to během vteřiny smaže. To taky dobře znám, už se mi stalo něco podobného. Jinak fotky krásné, i když jsou z archivu, to vůbec nevadí. Nádherné místo. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Největší radost mám, když napíši delší text, chci opravit, zmodrá najednou vše zmizí , tak raději šipkou vracím a opravu provedu. Tedy jak kdy.
    Marti, krásné vzpomínky, léta chodím na tvůj blog a kochám se fotkami i texty. Jen pokračuj pro oči pastva, když již mi tělo moc neslouží!

    OdpovědětVymazat
  11. Chybička se někdy vloudí. Marti to putování s přespávání na horských chatách se mi líbí. my jsme takto s rodiči chodili se stanem na zádech a později s manželem a kamarády s nockehy pod širákem. Ale vnukla jsi mi myšlenku. Toužím už dlouhou fotit východ nebo západ Slunce na Radhošti,vale když nemáme auto, nelze mé přání splnit. Ale proč si tedy na Radhošti nezajistit nocleh? No že mne tohle nenapadlo. Tahat těžký bágl bych na jednu nebo dvě noci nemusela. 😀

    OdpovědětVymazat
  12. Mám taky problém stáhnout fotky z mobilu./Lépe řečeno,mám na to lidi ☺/Jenže teď často není doma a jsem nahraná.Vnuk taky slíbil,že se zastaví.Jsem teď šťastná,že mi "rozjel"nový mobil.Tak nemůžu každý den otravovat,že?
    Marti,přeji krásné letní dny ☺

    OdpovědětVymazat
  13. Máš bezva přeliv. To máš, aby Ti to ladilo s holemi? Moc Ti to sluší. Přeji pěkné prázdniny a hodně energie.

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, moc Tě zdravím. Ty fotky jsou tak hezké, tam musí být nádherně...Ta technika mě dává taky někdy zabrat, takže mám pochopení...Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Marti krasne vzpominky i pro nás .Kdo vy mozna ze se jeste nekdy uvidime a zopakujeme si vasi krasnou prirodu.

    OdpovědětVymazat
  16. Marti, s tím zmizením článku to také znám. Občas se nějaké kliknutí nepovede a taky jsem zuřila, když byl článek v nenávratnu a já musela psát znovu. Ale to nevadí, vždyť nikam nespěcháme a tak si trénujeme paměť, že? Výlet byl povedený a to je důležité. Přeji také krásné prázdniny.

    OdpovědětVymazat
  17. Marti, ty naše překrásné Beskydy! Stále je co "vytahovat" z archívu. Stále je co objevovat. Já jsem se letos konečně dostala na Ondřejník. Šli jsme z Čeladné od chaty na Opálené, pěkně do kopečka a pak po cestě. K hospůdce, no a zpět. Celkem cca 10 km. Jedině s hůlkami, jinak bych to neušla, ale měla jsem dost. Ale ty výhledy! Stálo to za to. Moc pozdravuji. Opatruj se.
    Hela

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné obrázky! Ty puťáky z kopce na kopec musely být moc prima :) Přeju úspěšný boj s technikou! Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  19. krásné fotky, tam muselo být nádherně

    OdpovědětVymazat
  20. Jedno špatné kliknutí ještě není tak zlé, když se to dá napravit. Odměnou je hezký článek s popisem cestování a fotky nemají chybu. Hezké další cestování a bez bolesti kolen.

    OdpovědětVymazat