čtvrtek 30. září 2021

" FOTOGRAFICKÁ VÝZVA"

 

Reaguji na fotografickou výzvu na blogu Jarušky, kam ráda nahlížím. Odkaz na její blog je zde: https://duchjara1.blogspot.com/  První téma je "Loučení s létem, zde uveřejněné fotografie jsou pořízené během září 2021. Rádi jezdíme k Žermanické přehradě, bylo tomu tak 3. září, kdy byl moc hezký slunný den.

Pohled z hráze, v dálce Beskydy, posunuli jsme se kousek dál, kde na nás čekala sluncem vyhřátá lavička. Kochali jsme se pohledem, vyhřívali na sluníčku, když najednou přišla dvojice chlapec s dívkou a obsadili lavičku kousek od nás. Děvče neslo kytici zabalenou v papíru, která jim po chvilce vzájemného laskání na lavičce posloužila jako paraván při sesunutí na trávník. Tomu říkám loučení s létem!
Jedno foto, snad prominou, tiše jsme se přesunuli dál, to abychom nerušili. ☺ Pozvu vás nyní na další louční s létem, fotografie pořízené o pár dní později 4. září. Opět jsme využili krásného počasí a zajeli s vnukem do přírody, cestou jsme potkali motorkáře,nic bych za to nedala, že se také loučili s létem svou možná skoro poslední jízdou. 
Jeli jsme z bobové dráhy v Mostech u Jablunkova, v pozadí opět vrcholky Beskyd. Obě fotografie pořízené za jízdy autem.
Snažili jsme se využít každého slunného dne pobytem v přírodě, 6. září u rybníka v malé obci Věřňovice, v chráněné krajinné oblasti lužních lesů, kde je bohatá flóra i fauna.
Je tam příjemné posezení, občas nám na druhé straně rybníka dělá společnost srnka.Ptactvo koncertuje průběžně ....
Také tehdy jsme se loučili s létem ...
   
Poslední fotografie, spíše pro nostalgické vzpomínání s nevyřčenou otázkou, zda to byl opravdu poslední teplý den?
Kdepak, nebyl.... ještě fotografie  z výletu na Pustevny 9. září ...
tehdy byl nádherný slunný všední den a my si říkali, že to už je opravdu poslední. Přála jsem se podívat do nově zrekonstruovaného Libušína, smůla, bylo zavřeno. O pár dní později, opravdu opět krásný den a my se na Pustevny znovu vydali.
Jak jste se loučili vy s létem, máte také fotografie, nebo aspoň vzpomínky na krásné dny prožité třeba v parku, na zahradě, či pohledem z okna. Ono stačí kolikrát zavzpomínat a hned se nám to pěkné zobrazí. Všem vám přeji pohodové dny prožité ve zdraví.







 



42 komentářů:

  1. Milá Marti!
    Máš úžasné snímečky. Až se člověku tají dech. Tak ať jsi úspěšná.

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektně jsi se zhostila tohot tématu.
    Já seo to pokusím až zítra.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, byla jsem u tebe podívat, těším se na květy podzimu, těch budeš mít plno. ☺

      Vymazat
  3. Marti, úžasně jsi zpracovala foto výzvu
    na téma "Loučení s létem". Fotografie jsou nádherné i slovní doprovod je perfektní. Opravdu jsi mi udělala radost a určitě jsi potěšila i další návštěvníky Tvého blogu. Ano, o tom to je. Mít vzpomínky a potěšit i další čtenáře blogu. Děkuji ti za účast a přeji Ti krásné dny a těším se na další fotografie na téma," Květy podzimu" už příští víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, parádní fotky. 👍👍👍 Váš kraj je krásný, škoda jen, že je to tak daleko. Libušín bych moc ráda viděla, když jsme tam byli, ještě se rekonstruoval.
    Měj krásné a prosluněné dny, ono má být ještě pár dnů hezky. 🍂🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, když to tak vezmeš, kde není krásně. Ještěže máme ty blogy a můžeme cestovat a poznávat díky blogujícím. ☺

      Vymazat
  5. Měli jste na závěr léta hezké výlety a pořídila jsi z nich hezké snímky.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti,moc krásné fotografie a hezké povídání i loučení s létem.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, to jsou opravdu krásné letní fotky. Ta modrá obloha na každé fotce je úžasná. Kéž by vydržela ještě i v říjnu.
    Přeji prima neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím cestovatelku, díky tobě Dáši poznávám mnohé pro mě nenavštívené místa. ☺

      Vymazat
  8. Marti, krásné fotky, krásné loučení ! Měj se moc hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to bylo moc krásné rozloučení s létem

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké fotky.
    Já budu dlouho zapomínat - krom jiného - na dlouhé letní večery u grilu. Minulý týden jsme však grilovali pro letošní rok naposled.

    OdpovědětVymazat
  11. Prima fotky, zejména přehrada se mi líbí (na výletech fotíme skoro každou vodu, kterou potkáme)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, u vody je prima a pokud se najde opuštěné území, tak kochání je dvojí, příroda a ptačí koncert. ☺

      Vymazat
  12. Marti, krásně jste se loučili s létem. Tolik krásných výletů. Překvapilo mne, že na Pustevnách před maměnkou stojí tolik atu. Tam se může autem? Ti milenci na přehradě jsou super. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, krásné fotky. Počasí v září opravdu přálo. Hezky jste výletovali. Na Pustevny bych se někdy ráda podívala.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve všední dny krom prázdnin tam není tolik lidí ☺

      Vymazat
  14. Hezky jsi to, Marti, pojala, je vidět, že přálo i počasí, což je důležité. I z auta se dá mnohé vidět a fotit. Ta místa znám a před pár dny jsme byli na Pustevnách a o tom také někdy napíšu. Věřňovice jsou pro mne dobrý tip. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Věřňovicích je moc krásná příroda, ale nesmí být smog Hanko. ☺

      Vymazat
  15. Nádherné pohledy na krásná místa. Na Žermanické přehradě jsem kdysi dávno byla. Na Pustevny jsme se pokoušeli jednou v zimě dojít, ale bylo tolik sněhu, že jsme nedošli.

    OdpovědětVymazat
  16. Marti, jsem tady po dovolené a chci Ti něco napsat k tomu Libušínu. Byli jsme i na Pustevnách a samozřejmě jsem furt básnila o Libušínu, že tam zajdeme na jídlo. Taky že jo. Ale co vidím? Pár lidí přede mnou vyjde ty schody, chytne za kliku a je zamčeno. Volám na ně: Podívejte se dovnitř, jsou tam lidi? Prý ano, ale to už z vedlejší budovy "Pohorská jednota Radhošť" (vlevo) vycházejí lidé, tak se ptám a odpověď zní - do Libušína se dostanete tímto vchodem. Tak jsme učinili a do Libušína jsme se dostali, je to propojeno. Bylo kolem 12:30, takže plno, ale zrovna se uvolnil stůl, tak jsme měli místo. Určitě o tom napíši na blogu, ale až se na to dostane, nebude to hned. Proto jsem Ti chtěla napsat, že ta "smůla", o které píšeš, byl vstup přes Pohorskou jednotu. Měli by tam dát cedulku, ale oni zatím těží z toho, že je velký zájem lidí o Libušín, ale myslím si, že i to pomine. Tak si myslím, že jste tam zbytečně jeli dvakrát.
    Snad si to přečteš. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko,při naší první návštěvě bylo opravdu zavřeno,tabule před vchodem oznamovala uzavřenou společnost. Při druhé návštěvě jsme vcházeli stejným v chodem jako vy.

      Vymazat
  17. Marti,krásné fotky se ti podařily.Je fajn,že takto často vyrážíte.Závidím-ale musí k tomu být dva(já nemám řidičák)Jezdívaly jsme tady po okolí aspoň s dcerou.Ta má nyní práce nad hlavu.(má dva malé vnuky).
    Přeji další krásné výlety ☺

    OdpovědětVymazat
  18. Marti, krásně pojatá výzva loučení s létem. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, těším se na výzvu Podzimní květy. Moc jsem tomu nedala, tak jako u prvního tématu. ♥

      Vymazat
  19. Všechny fotky jsou moc hezké, ale ta polní - lesní či lužní cesta obklopená květenou je opravdu TOP s velkým T. Přeju hezký den.

    OdpovědětVymazat