sobota 16. října 2021

" FOTOGRAFICKÁ VÝZVA - BAREVNÝ PODZIM"

 

Dnes je na pořadu dne třetí část podzimní fotografické výzvy, jejímž iniciátorem je Jaruškaz blogu: https://duchjara1.blogspot.com/ Na blogu Jarušky najdete spousty krásných fotografií z přírody. Hlavním smyslem této výzvy, bylo pokud to jenom jde vydat se ven, nesedět doma, popřípadě aspoň vyhlédnout z okna.

Můj první fotoúlovek byl pořízen výhledem z našeho balkonu, není pravdou, že bych nebyla v tom čase vůbec venku, opak je pravdou. Byla, ale v ranních hodinách a ponuré počasí mě hnalo rychle domů. Vyčasilo se až v pozdních odpoledních hodinách. Vzadu za paneláky jsou vidět vrcholky polských Beskyd. Ovšem dnes jsem si vše vynahradila, vydali jsme se k polednímu do blízkého lesa, který máme jak by naše babi řekla za humny.
V lese bylo příjemně, potkali jsme pár turistů, osamělých vyznavačů běhu, ale i rodiny s dětmi, přesto se mě podařilo pár snímků, kdy nikdo nikde nebyl. Nebyla nouze ani o květenu, sice poskrovnu, ale byla.


Omlouvám se, nějak mě nejdou vložit fotografie dle mých představ.
                                                                                                     



V lese je už vše zajitěno jak vidno i na zimu.
Podle mě zde chodí krmit zvěř děti z MŠ,nebo ZŠ.
Jsem ráda, že nám dnešní procházka vyšla, začalo se mírně kabonit. Ještě před odjezdem na pozdní oběd do pizzerie poslední ohlédnutí k lesu.
Mějte všichni pohodové dny prožité v přiměřeném zdraví.









18 komentářů:

  1. Marti to je úžasný článek a opravdu jsi pořídila moc krásné fotografie a také hezky popsala smysl a účel mé výzvy a za to ti moc děkuji. Procházka lesem a plné krmítko pro zvěř, to je krása, kterou toto období může nabídnout k focení. Také u nás pod Dymníkem mají děti z MŠ krmelec, kam nosí mrkev, jablka, žaludy a kaštany. Jen jsme na tu stranu zatím nešli. Měla bych to napravit. Ještě jednou děkuji za úžasné fotografie a těším se za týden na podzimní "volné téma".

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné fotky s pěknými doprovodnými větičkami. Takové teď procházky mám taky ráda.
    Hezkou neděli a příjemné další dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Parádně podzimně vybarvené!
    Jak poslední dobou komentuji články a jak je jich hodně o podzimu, leze mi to i do snů. Třeba zrovna včera jsem v jednom sbírala kaštany o velikosti brambor :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to sídliště, na které vidíš z okna, mi připadá známé, jestli je tam i věžák, tam bydlí kamarádka. Barva fasády by odpovídala. Je fajn, že jsi nafotila hezké záběry i na procházce a krmelec je pozoruhodný, ať tam lidé nosí krmení. Jsem zvědavá, co připravíš na volné téma. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Příroda nám teď k fotografování hodně nahrává, a tak toho musíme využít. Pěkné fotky jsi při procházce ulovila a líbí se mi i fotka z okna. Měj se krásně, zdravím 😀

    OdpovědětVymazat
  6. Marti,hezkou procházku jsi měla a pořídila jsi moc krásné fotografie.Z okna máš parádní výhled,musí to být krása vidět na polské Beskydy.
    Měj hezký nedělní večer

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, krásné fotky jsi pořídila. Jak tu z okna, mimochodem máte parádní výhled, tak i ty další z vycházky do přírody.👍👍
    Měj prima podzimní dny. 💓🍂

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, zdravím. Máš hezký výhled z okna a i ostatní fotky jsou moc hezké. Mává Ti Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, pořídila jsi moc pěkné fotky. Podzim je krásný.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkné fotky,Marti ☺ Přeji Ti další krásné "úlovky"
    Měj krásné sluníčkové dny ☺

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezké fotky podzimu...pěkné dny

    OdpovědětVymazat
  12. Hurá, už jsem se k tobě dostala. Nevím, proč mi to nešlo z mého blogu. Mrti pěkně jsi se s výzvou vypořádala. moc pěkné fotky i komentáře k nim. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  13. Snímky jsou moc vydařené a procházka přírodou vždycky nabídne nějaké téma. I to následující posilnění k tomu patří. Hezké další náměty do dalšího článku.

    OdpovědětVymazat
  14. Všem vám děkuji za návštěvu a komentáře ☺

    OdpovědětVymazat
  15. Projela jsem poslední tři blogy a fotky máš excelentní, vskutku jsem se pokochala. Díky za pohodové snímky.

    OdpovědětVymazat
  16. Já podzim nijak moc nefotím - barvy sem, barvy tam : nemám ho ráda. Navíc tady u nás sice barvy jsou, ale vidět nejsou. Inverze a mlhy - jo, to bych fotit mohla. O to radši se kouknu, jak podzim vypadá jinde.

    OdpovědětVymazat