čtvrtek 6. srpna 2020

LETEM MÝM SVĚTEM


     

Dnes jsem se zde opět zapotila, připadám si jako Pat a Mat v jednom.                  Naše babi by řekla: "Pamatuj, že méně, občas znamená více", měla by pravdu. Klikla jsem a už se děly věci, ale až tak zas na sebe práskat nebudu. Raději se pochlubím svou úrodou rajčat na naší mini zahrádce na balkoně.
Dnes jsem byla na pedikúře a potkala bývalou kolegyni z práce, stěžovala si naletošní neúspěchy v pěstování čehokoliv na jejich zahrádce. Rajčata chytla plíseň, no a ostatní taky nic moc, ptala se na zahradu našeho syna, zda tam jezdíme a podílíme se na pěstování. Smála jsem se a ukázala naši balkonovou mini zahradu, jak ta kulila oči. Nakonec prohlásila, že tam zasejí trávník a bude po ptákách, budeme se tam jezdit rekreovat, tak jako ostatní. Má otázka, zda její předsevzetí vydrží a opravdu toto udělá ji zaskočila a pak kápla božskou, víš je to moje hobby, věřím jí to a doufám, že příští rok bude nejen pro mou kolegyni, ale i pro ostatní zahradkáře přívětivější.

Sama budu doufat, že mě dozrají všechny rajčata, nějak začínají žloutnout listy.Všem vám přeji pohodové dny prožité ve zdraví.



10 komentářů:

  1. Máš krásnou úrodu. No až nahoru ti slimáci nevylezou a klima na balkoně je asi lepší než venku na dešti nebo prudkém slunci. Po dovolené teprve zítra omrknu tu svoji zahradu. Manžel tvrdí, že to není tak zlé, no uvidíme. uý máš pěkně vyhlížející stránku. Blahopřeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, chystám se začíst na tvém blogu o cestování Znojmem, tam jsem se narodila. Tož si zavzpomínám. Děkuji za pochvalu, dnes jsem trochu vylepšovala, ale ještě nejsem spokojená. Přeji ti co nejméně žalostných pohledů na úrodu zahrádky, určitě to nebude tak zlé a ty nám vše zdokumentuješ.

      Vymazat
  2. Také nám letošní úroda pokulhává! Kloudná jsou jen rajčata pod střechou. Letos jsme neměli ani kloudné sazenice. Navíc můj muž udělá na zahradě víc škody než užitku. K tomu ještě slimouši, mšice, ... Prostě jedno k druhému a úroda vypadá jak vypadá!:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emo, musíš doufat, že příští rok bude přínosnější.

      Vymazat
  3. Letos je ta úroda na zahrádce divná. Něčemu se daří, něčemu ne. Za tu námahu to letos asi nebude stát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, stejně máš stále co zavařovat, četla jsem u tebe na blogu návod ma pečená povidla z broskví.

      Vymazat
  4. Rajcatka vypadaji hezky a domaci je nejlepsi .Ja doufam ze taky letos budu mit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, určitě cos bude, vy máte nyní jaro a tak budeš sadit a práce bude nad hlavu. Máte můj obdiv.

      Vymazat
  5. Už to je 15 let co jsme prodali náš dům s půlhektarovou zahradou, kde jsme pěstovali snad vše od zeleniny po ovoce. Po té práci se mi opravdu nestýská, ale jak vidím, lze i na balkoně pěstovat rajčata,no máme dvě větší lodžie, možná to příští rok zkusím. .-) Měj se pěkně Marti. Zdenka "ren"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, věřím, že se ti po úmorné práci na zahradě nestýská. Zkus pěstovat na mimi zahrádce pro radost, to úplně stačí.

      Vymazat