sobota 22. srpna 2020

OD VŠEHO TROCHU

 

Zasedla jsem s úmyslem napsat o našem nedávném výletu na Hrčavu,ovšem tento úmysl naboural můj muž, který sledovala na balkoně déšť a pohyb venku. Postupně hlásil intenzitu deště, pak už nic jen smích. Zvědavost mě nedala a zeptala jsem copak se tak směšného venku děje. To už jsem stála na balkoně a pozorovala paní na parkovišti, vedle které byl plný vozík s nákupem a ona v tom lijáku bušila na okno auta a gestikulovala s posádkou auta.                                                                           

To vše co se dělo předtím mi sdělil muž. Rodinka byla na nákupu, určitě si do vozíku každý naložil dle své chuti a venku je překvapil déšť, kdo byl rychlejší naskákakal do auta, zamkli se a mámo ty jsi zůstala v dešti u vozíku, tak přesun nákupu do auta je na tobě. Paní po chvilce rezignovala a nákup do auta naložila, nyní je po dešti a já bych nechtěla slyšet, co se pak dělo v autě. Pokud si myslíte, že jsem vše zachytila fotoaparátem a jste natěšeni, tak vás zklamu, nebyla jsem tak pohotová.                                                                                                                

Ovšem slíbenou fotku slunečnice, kterou mě přinesl nejstarší vnuk, konečně měl na babičku hodinku času, tak tu sem dám. Je pro všechny blogařky, které se nezalekly a přemístily se zde na blogspot, nechci psát technicky nezdatné jako já, vy jste na tom všechny o moc, moc lépe. Ovšem, já jsem chlubilka a tak zde ještě prásknu, že mě vnuk pochválil, za to, že jsem se nebála sama improvizovat a občas se zamotat, ale s vaší pomocí radou, jsem se dokázala opět vymotat.       Slunečnice nejen pro výše zmíněné, ale i pro návštěvníky mého blogu.


Nejen dnes mě hojně zásobuje rodina foto - pozdravy z cest, opět nejsou děti doma, ale na cestách a tak jsem ráda jak se ozvou. Nejmladší vnuk z Prachovských skal, neteř z Českého Krumlova, dcera v okolí Přerova, druhá na koncertě vnuka v okolí Mladé Boleslavy, syn nás vystřídal na zahradě, kde jsme byli včera od rána až do večera.

Bylo příšerné vedro a ne a ne zapršet, zato dnes konečně zapršelo a vzdoušek je hned lepší. My jsme si vzali sebou křížovky a seděli pod pergolou. Trocha osvěžení formou sprchy přišla vhod a pak taky kuřecí steak a chlazené pivečko.

                   Na zahradě bylo prima a domů jsme se vrátili osvěžení...

 
To by tak bylo pro dnešek vše a nyní jsem zvědavá jak se mě vše uloží, neboť text má zarovnaný v levo. Ještě prohnutá větev švestky, těch se urodilo letos hodně, ovšem potřebovala by sestřih, není čas ...

Všem vám přeji pohodové dny prožité ve zdraví

27 komentářů:

  1. Marti mate to moc hezké na zahrade a urcite se tam krasne odpociva ,prihoda s pani a nakupem by opravdu rozesmala kazdeho.My jsme se dnes rano probudily a mame hezky bilo ale ne moc za chvilku to bude pryc.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem dostala včera kytku-orchidej.Tady pršelo od rána.My jsme měli oslavu.Ale sešli jsme se ve 3 hodiny-déšť,jako na povel ustal.Nebylo takové vedro,jako den před tím.To byla tak nádherná oslava...Všechny děti s partnery.Odchod do důchodu je důvod k oslavě.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Marti super zahrádka správně na odpočinek třeba když se poseká trávník,tak to má být. Taky se těším až budu relaxovat,ještě mě čekají povidla ze švestek v troubě a potom hurá nějaké ruční práce. Ta paní s nákupem mě pobavila moc.Taky nám tady pořádně zapršelo,že když jsem jela domů ze zahrady,tak známý řidič na mě koukal a říká:Miluško kde jsi soutěžila-mokrý tričko. Kapalo mě i ze šosu jako vodníkovi.....Slunečnici jsi dostala krásnou...

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, čím to, ale písmenka mě nechtějí poslouchat, běhají a ukládají se jak chtějí, zřejmě jsem se přechválila a teď to mám, takže vím, vím.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, však my na to přijdeme, hlavně klid. Stejně jsme v našem věku dobré, nemám pravdu? Je také pěkné, že na nás vnoučata nezapomínají. Ony ty starší už mají jiné "starosti", však jsme byli stejní. Dostala jsi krásnou slunečnici, já jsem ale nedávno dostala také.Teď jsem si vzpomněla na krásné video, které které jsi mi před časem poslala a které jste věnovali tvému muži k výročí. Myslím, že jsem ti ho ani nepochválila, tak teď tak činím dodatečně. Měj se pěkně. Hela

    OdpovědětVymazat
  6. Té paní je mi líto, ale asi to bylo komické, jak všichni naskákali do auta. Slunečnice je nádherná a je fajn, že si děti vzpomenou i fotkou z dovolené. My jsme se také vrátili včera ze zahrady, ale o osvěžení se nedá mluvit. byli jsme naopak utahaní. V pátek jsem posekala celou zahradu a v sobotu jsme měnili podlahu pod boudou na nářadí. Musím pochválit zetě. Je řemeslné práce je moc šikovný a vždy ochotně pomůže.
    Dneska máme odpočinkový den.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím tě a připojuji komentář mimo téma. Nejde mi komentovat v Kavárničce, zkouším to tedy teď u tebe. Kitty

    OdpovědětVymazat
  8. Konečně se mě podařila uspořádat písmenka v textu, uf!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Odpovědi - pro Elišku - zrovna včera jsme vzpomínali na vás, hlavně na Vaška. Měli jsme k obědu zapékanou brokolici a tu Vašek rád. Eliško, máš pravdu, my si tam jedeme odpočívat, tentokrát krom pár utrhnutých švestek jsme nic nedělali, bylo příšerné vedro. Už se brzo dočkáte jara a nám začne podzim a pak zima, brrrr.
    - pro Evičku, odchod do důchodu předpokládám manžela,tak nyní můžete vyrážet na výlety.Já darovala k odchodu do důchodu manželovi průkazku do knihovny a walking hole, to bylo radosti. Kytičku a setkání s rodinou ti Evičko přeji.
    - pro Miloslavu - zasmála jsem se otázce pana řidiče - miss Mokré tričko, to sedlo. Na povidla u nás také zřejmě dojde, úroda švestek je veliká.
    - pro Helenku - máš pravdu, starší vnuci mají "jiné" starosti,my jim neutečem. Helenko, zapomněla jsem zřejmě popřát, tak nyní to napravím, hlavně zdraví. To víš, že to blogování dáme!
    Kitty, musíš si v kavárně najed na poslední komentář, ukáže se ti ode mě a pak popojedeš šipkou níže a dáš načíst další. To už se ti ukáže poslední a můžeš komentovat. Zvolíš zda anonym, nebo dáš URL. Určitě na to přijdeš, to dáš.

    OdpovědětVymazat
  10. Bohužel,pro moji polovičku jakékoliv výlety nepřichází v úvahu.Uznává pouze gaučing.Když mám dobré dny,tak jezdíme s dcerou.

    OdpovědětVymazat
  11. Tady je taky vedro jako hrom. Místo abych seděla u stolu v pokojíku, sedím na chodbě u jídelního stolu, tam je nejchladněji. Nejraději bych někam k vodě. Jenže já bych na koupák a můj muž na "přehradu". Přírodní koupaliště nemusím.
    Tvoje odvaha začít blogovat na novém znovu je obdivuhodná. Jsi borec na druhou :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Na zahradě je ve vedrech dobře, určitě lépe než ve městě, kde je rozehřáté úplně všechno a vaše posezení pod pergolou nemá chybu. Studené pivečko to také můžu, v malých dávkách je to lék. Těch vitamínů a minerálů co v sobě má, to přece nemůže škodit ☺ Krásná slunečnice od vnoučka, zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  13. Odpověď pro Evičku - buď ráda, že máš dceru, která tě vezme ven.
    - pro Chudobku - já spíš to přírodní koupaliště, ale na Těrlické je zákaz a Žermanická přetéká turisty, takže sprcha, zahrada, ale za chvilku budem naříkat, že je zima. Brrrr
    - pro evku -nechci psat důchodku, díky a nápodobně. Byla jsem u pana Chlouby, má tam fajn tip jak uchovat bez úhony květináče s kytkou na balkoně - dát na ležato a přikrýt, nevytvoří se ledová krusta a neuhnijí přebytečnou vodou kořeny. Zkusím vyhledat adresu na jeho blog, přišla jsem na něj namátkou. Dříve jsem k němu zašla častěji.

    OdpovědětVymazat
  14. Evko, vracím se, jsem trdlo - http://pavelchlouba.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Pobyt na zahrádce v tom vedru musel být fajn.
    Zahrada je moc pěkná.
    Sama moc ven nevylézám, nemohu dobře dýchat.
    Přeji hezké dny. ☺
    Jarmila*

    OdpovědětVymazat
  16. Ten den na zahradě jste měli pěkný. Když je možnost před přímým sluncem se schovat, tak to je fajn. Myslím,že ta vedra už dostávají stopku. I když mně až tolik nevadí :-). Rána začínají být taková čiprná a i k večeru už je cítit, že vzduch se teplem netetelí.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  17. Budu na Tebe chodit, páč Tvé fotky jsou báječné. A moc obdivuji všechny ty výlety.
    Já zůstávám na iDnesblogu, na němž jsem s politikou a názory, a nějaký blog na fejetony hledám.
    Měj se hezky a papa
    https://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755983

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravím, Martičko! Vidíš, jde ti to dobře, neboj, zvykneme si, ono nám nc jiného nezbývá, když chceme o sobě vědět, že?

    OdpovědětVymazat
  19. Moc hezké fotky a zahradu máš krásnou! Slunečnice jsou mé oblíbené , jezdíme kolem slunečnicových polí k moři a moc se mi líbí jak otáčejí hlavičky ke sluníčku :-) Zrovna si je chci dát jako záhlaví na blog, tedy pokud se podaří 😉

    OdpovědětVymazat
  20. To je fajn, že máš tolik pěkných fotek i zážitků. Jde i to pěkně. však člověk se pořád něco dovídá, učí.♥

    OdpovědětVymazat
  21. Odpověď pro Jarmilku - v těch deštivých dnech při ochlazení se ti určitě ulevilo.
    - pro Hanku, máš pravdu, vedrsa dostala stopku a je nám hned lépe.
    - pro Alku - čtu tě na iDnesblogu a zvyšuji karmu, budu tam chodit, ale komentovat budu zde a v kavárně. To rouškovné je pecka, souhlas, též mě to štve, že to spojují "nenápadně" s volbama, ale dělat ofuky nehodlám a nedělám. Naše důchodkyně tím jednorázovým "rouškovným" mají útrum v nároku příspěvku na bydlení. No, vymastové, řekla by naše "babi" směrem k vládě.
    Zdravím a k volbám jdi, dost už, že tam nebudeme sedět v komisi.

    OdpovědětVymazat
  22. - pro Libušku - Ježurku, byla jsem u tebe a viděla výsledky mejdanu - super, je dobře, že o sobě víme.
    - pro Růženku - slunečnice tam nemáš, ale krásnou fotku ano. Závidím - "přávidím" ti moře, zahrada je syna, ale je tam fajně.
    - pro Ruženku z Kavárny - Ruženko, od tebe se učím, ty mě dodáváš energii a máš "fajné" názory na život, díky.

    OdpovědětVymazat
  23. Marti, krásné fotky, ale ta slunečnice je přepichová. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. To tedy byla rodinka zlomyslná na tom parkovišti :) No, ale třeba měli důvod.
    Krásná slunečnice a zahrada!
    Měj se hezky, zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Taky jsme letos pořizovali nářadí pro zahradu. Nakonec jsme vybrali pár kousků od Fiskarsu, hlavně tedy rýče a lopaty, které už potřebovali fakt výměnu. Vloni jsem je ještě zrenovoval a uložil, ale letos jsme dělali výkopy pro kotec pro psa a tak dostali pořádný kouř. Takže jsem musel vytáhnout peněženku a koupit něco kvalitního a nového. :D

    OdpovědětVymazat