pátek 14. května 2021

" LETEM MÝM SVĚTEM "

 

Uplynulé dva týdny nazvala bych  doslova maratonem. Často jsem si v duchu notovala píseň Maraton od skupiny Světlo, kdo nezná, doufám, že se podaří a po vložení odkazu si ji budete moct poslechnout. V žádném případě nedělám reklamu skvělým hochům z kapely, skladbou Maraton pouze chci naznačit, že to byl pěkný fičák, než jsme vše potřebné, pro mnohé běžné zařídili. S odkazem zde byl problém, dám nový: https://bandzone.cz/svetlo doufám, že již žádný problém nebude. ☺

Konečně se otevřelly služby a nejen to, uplynula určitá doba po prvním očkování a bylo potřeba se trochu dát do pucu a pak taky absolvovat plánovanou nezbytnou návštěvu lékaře. Test, nezbytný k návštěvě pedikúry byl pro mě strašákem, ó jak já nenávidím to šťárání v krku a v nose, brrrr. Zvládla jsem to, díky zdravotnici, která test prováděla a mě ustrašenou uklidňovala, že už to budéééé. Bylo, uf, uf, uf, test negativní, ještěže jsou ty respirátory, honilo se mě hlavou, snad mě v té frontě za mnou nikdo nepoznal tak hurá, mohu na pedikúru.
Po dlouhé době jsem se ocitla na náměstí a kochala se krásou kolem, doslova jsem si tu půlhodinku, než paní pedikérka upravila nožky mému muži vychutnávala a těšila se na tu slast, kdy půjdu na řadu já ☺
Ještě vyfotit záhon macešek, kouknout do výkladních skříní, bylo zrovna kolem 13 hodiny a tak nic moc lidí kolem. Vyšlo mě to tak akorát, začalo se mračit a pár kapek mě stačilo osvěžit. Blaho v podobě pedikúry se nenávratně blížilo, pár kapek mě nerozházelo. Druhý den po pedikúře odběr krve potřebný k naplánované kontrole u internisty jsme spojili s výletem do okolí, proč ne.
Všude plno krásných rozkvetlých stromů ...
Konec radovánkám a pobytu v přírodě, blížil se čas na plánovanou návštěvu internisty. Už jednou jsem požádala o změnu termínu, aspoň jedno očkování ať mám za sebou, plus potřebných dvanáct dní navrch. První dotaz lékaře byl, zda už jsem naočkována aspoň první dávkou a další následoval, proč jste si nepožádala o zvláštní kód. To jsem byla z toho hned zmatená a tak povídám, že jsem žádala a bylo mě řečeno, že jedna ledvina nesplňuje podmínky, pro potřebné vydání kódu,  onkologicky jsem taky jako fit a váhově prý nejsem obézní. Hned mě bylo řečeno, že bych už kód tou váhou sice na hraně, ale dalo by se, v podstatě získala. Tož jsem řekla, že sice pozdě, ale přece a hned podotkla, že asi se lidi moc pro ty kódy nehrnuli, když mě je dodatečně nabízen. ☺ ☺ ☺ O to víc se budu snažit ty "sviňský covid kila dát dolů", nejsem sama, je nás více, že pane doktore. Červená jsem byla, to jo, ale naštvalo mě, že už jsem mohla mít druhou injekci a nemusela jsem absolvovat ten druhý test - šťourání v nose, co mě ten den čekal před návštěvou kadeřnice. Následující "šťourání na testech" jsem zvládla bez stresu a světe div se, ani uf, uf, se nekonalo. Možná, že to bylo tím, že to nebylo až tak do hloubky. Byl negativní a my jeli opět na výlet.
Hurá do podhúří Beskyd ...
Procházky v údolí Komorní Lhotky vše jistí, šli jsme dál od civilizace pěkně pozvolna. Byl nádherný den, pofukoval větřík a tak nám bylo skvěle.Sauna byla zavřená, nikde ani živáčka, ptáci si prozpěvovali a my chytali "D".
Dokud to počasí dovolilo, výletovali jsme takřka denně, jidlo jistil mrazák.
Tak trochu z nostalgie zajeli jsme do Věřňovic, malá vesnička těsně na hranicích s Polskem.
Procházka kolem řeky Olše nikdy nezklame,území je Chráněnou oblastí a je tam nádherný klid.
Foto s těmito tabulkami mám z let minulých. My však mířili k nedalekému rybníku.Stůl, židle a lavičky tam mají tamní rybáři. Ten den byl rybník jen náš ☺
Pár snímků a pak posezení na lavičce doprovázené zpěvem ptáků. V dálce hopsal zajíc a na druhý břeh přišla srnka, my se tiše kochali.
Žluté pytle plné odpadu prozradily, nedávnou očistu okolí rybníku.
Po druhé straně řeky Olše vede cyklostezka, dá se dojed do blízké Karviné, nebo Bohumína.Nerada se nechávám fotit, ale manžel mě přemluvil, prý to bude poslední foto s delšími vlasy, které mě nebetyčně otravovaly půl roku. Mám ráda krátký sestřih.
Nejraději fotím přírodu a pak vnuky, ale ti už nechtějí ani jeden. Zřejmě jsou po mě ☺
Ještě nás čekala cesta zpět k autu, tam na nás čekala majitelka pozemku a tak trochu se zlobila, že tam parkujeme. Omluvili jsme se, mysleli jsme, že pozemek patří ke kapličce. Paní naši omluvu přijala a my slíbili, že se příště polepšíme a zaparkujeme u splavu. Nechtěli jsme se zmiňovat, že jsme skoro místní, manželovi rodiče tam měli chalupu, to by bylo na delší povídání a ono už sluníčko hodně peklo.
Náš výlet končí, vracíme se domů. Všem vám přeji pohodové dny prožité ve zdraví. Snad se brzo dočkáme opět sluníčka a déšť si vezme dovolenou. 

















 



24 komentářů:

  1. Máš za sebou docela maraton. Tu písničku jsem si poslechla a dala ji na fcb, ať se pokochají i mí přátelé. Video je pěkné a dá se dobře poslouchat. Víš, že jsi docela pěkná i v delším účesu, ale v krátkém sestřihu vypadáš opravdu mladší. Jak jsem viděla - tedy v minulosti. Tak se držte a cestujte kam lze.☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruženko,mě video přehrát nešlo. Sestřih mám už krátký a je mě fajn. ☺ nyní si vychutnávám čas čtením. Venku prší a pohled z okna na svěží zeleň je lepší z teploučka. Začali nám znovu topit. ☺

      Vymazat
  2. Marti, za dva týdny jsi toho stihla dost. Teď jsi zkrášlená a výlety také byly...Tak hlavně hodně zdraví a užívej jara. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji a nápodobně ve zdraví užívej krásné dny, deštivé pak určitě u háčku, či jehlice. ☺

      Vymazat
  3. Marti, hodně jste toho stihli. To já mám ještě hlavu jak nakopnutý drn, protože kadeřnice kam chodím, má plno do poloviny června a druhé kadeřnictví se předělává. Výlety jste si užili a pořídila jsi i hezké fotografie. Měj krásné jarni dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, také jsem byla objednána daleko později než se kadeřnictví otevřela. Už jsem se dočkala. ☺

      Vymazat
  4. Marti, je neuvěřitelné, kolik jste toho stihli. Získání toho kódu je "neuvěřitelné", snad už to pomine a vše se vrátí do normálu. Pořídila jsi moc hezké fotky. Ty výlety jsou také výborné, mám představu, kde ta místa jsou, takže jste pojezdili dost. Hlavně, že vám přálo počasí a jste spokojení. Krásný víkend přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani k tomu "kódu" připadá mě to, že jich nebylo moc využito a tak se pak nabízelo.☺ Hlavní je, že už budu mít brzo i druhé očkování za sebou. ♥

      Vymazat
  5. To je krásný, jarní, pohodový článek a příjemné fotky.Vlasy neřeším už rok a půl, mám je po chemkách sice už narostlé, ale barvu starých, opraných montérek.Všude v kadeřnictví mají plno a tak to řeším culíkem a vypadám o 20 let starší, než jsem. A dobře se to poslouchá, že na 93 vypadám dobře. Měj se hezky a užívej si jarních dní.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, taky jsem měla hlavu bez vlasů a světe div se ty nové se kudrnatily ☺ Vše se přečká a zdolá. ☺ ♥ ☺

      Vymazat
  6. Krásný výlet i fotky:) Já radši chodím s hlavou napůl šedivou, test ne,ne, ne :) Přeju příjemné a zdravé dny, Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, to jste byli opravdu aktivní a výlet jste si užili. Kadeřníka a první očkování už máme za sebou. Na fotce ti to sluší, ale že se nerada fotíš chápu. Také to nemusím 🤗🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko,mě už brzo čeká druhé očkování. Ke kadeřnici jsem se hned objednala a doufám, že to do té doby opět nezavřou ☺ ☺ ☺

      Vymazat
  8. Moc pěkné snímky.Já kadeřnici /kamarádku/ zatím nepotřebuji,na podzim jsem měla domácího covida, a od března mi začaly padat vlasy ve velkém, tak jsem měla nějaké léčení a už se to lepší:) Očkovat se nechci, a testy, pokud nebudu muset taky ne. Marti přeji krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, neteř také prodělala covid, než se nechá očkovat je připravena jít na test kolik má protilátek a až pak zváží očkování.
      Mě vlasy také začaly vypadávat, ale v normě. Tu dobu, kdy mě zůstávaly chomáče vlasů v ruce po chemě už bych prožít nechtěla. Hned to vše šlo dolů, hlava jak koleno a domácí čepka vše jistila, venku slamák, nebo paruka.
      Člověk musí doufat ve zlepšení, tak Zdeni držím palečky ☺ ♥ ☺

      Vymazat
  9. No vidíš, jaká jsi šikulka. Stihla jsi toho opravdu hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, za to nyní si užívám tepla domova (topí nám) a knížky. ☺

      Vymazat
  10. Ufff, to jsi měla opravdu pěkný maratón. 😀 Pořídila jsi parádní fotky, zvládla testy, pedikúru a kadeřnici. A jako bonus prima výlety.
    Já nosím vlasy do culíku, pedikúru jsem si dělala minulý týden sama tak intenzivně, že jsem se bodla nůžkami do nehtového lůžka. Krve jak z vola. Ale už je to v pohodě.
    Na fotce jsi kočka. 👍👍👍 Já se také nerada fotím.
    Měj hezké májové dny, navzdory počasí. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, pedikúru jsme si dělali udržovací, ovšem zarostlé nehty- au, beru léky na ředění krve tak jen pozvolna. Jsou to problémy ☺

      Vymazat
  11. No milé dámy zde - nejprve k fotkám: ve chvíli kdy si budete myslet, že vypadáte jakž takž a to tak, že na svůj věk - koukněte se nechat potomky vyfotit.
    Je pravda, že já sama mám poslední fotku z Vánoc před třemi lety, ale letos v létě to hodlám napravit. Neboť: poslední fotku své maminky mám z doby zhruba 5 let před její smrtí, ale vyfotili jsme si ji jen tak ze srandy - takže je neučesaná, zuby ve skleničce, na sobě svetr přes noční košili... ale směje se báječně.

    A k tomu šťourání v nose - teď jsem tu měla zeťáka s vnoučaty. tak jsme kecali o všem, na co v době, kdy tu mám všechny, není prostor.
    Zeťák, jakožto s. r. o., chodil na testy od 26. března týden co týden, páč rozváží drogistiku různým firmám. Tak aby mohl předložit úřední doklad, že platný test má. Jeho "veselé historky" z testování jsou občas také tristní, ale víte co? Od toho 26. března po něm nikdy nikde nikdo výsledky testu nechtěl...
    No zeťák už je teď v kategorii, že se může nechat očkovat (40 - 45), takže jde.

    OdpovědětVymazat
  12. Alko, fotografie selektuji, vím jak vypadám, když si myslím, že "fajně" ☺ Jsou lidi, co vypadají super i když se tváří blbě. Jsou to jak já říkám fotogenický šťastní jedinci ☺
    Testy nemám ráda i když jsem byla pouze dvakrát, stačilo. ♥

    OdpovědětVymazat
  13. No ja teda o nejakej fotogenickosti u seba hovoriť nemôžem ani omylom! Jednoducho povedané na fotkách to nie som ja. Alebo? Nuž preto sa radšej nefotím. Ale mať dobre urobený album s fotkami z rôznych výletov je ozaj super. A tie Tvoje fotečky sú vždy bezva. Tak len foť naďalej.
    Prajem Ti pohodový deň i ďalší týždeň! 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko,s tím albem máš pravdu. Manžel dostal od dcery vyvedené album ke kulatinám. Od miminka až k 2x 35 let ☺ Každou chvilku si jej prohlížíme, je vydařené. ☺

      Vymazat