pátek 17. září 2021

" VÝROČÍ"

 

Zrovna jsem byla u Ruženky v blogové kavárně a při čtení komentářů s gratulacemi jak k výročí svatby, tak k svátku Ludmily vzpomněla jsem si, že bylo tuším v srpnu 13 výročí mého blogování. Když už zde vzpomínám výročí, tak neopomenu to naše co se sňatku týká. Ty překrásné chryzantémy na fotografii v úvodu, mé oblíbené květiny jsou od mého muže. Z chryzantém byla i moje svatební kytice, což mnozí nechápali, ale mě to vůbec nevadilo.
K výročí svatby jsme si nadělili s manželem výlet na Pustevny a to hned dvakrát. Poprvé 9. září
Měli jsme smůlu chata Libušín byla zavřená z důvodů soukromé akce, prošli jsme se kolem, nakukovali, ale bohužel, dovnitř jsme se nedostali.
Nebyli jsme zklamání sami, bylo nás více.
Pohledy do údolí a myšlenka, že není všem dnům konec nás uchlácholila a výlet jsme si zkazit nenechali.Počasí nám přálo, tak proč se mračit.
V úterý 14. září bylo nádherné počasí a tak jsem našla kontakt na chatu Libuším a zeptala se, zda mají otevřeno. Pán který se mnou hovořil se podivil, že přece mají otevřeno stále a já dodala jen toho 9. září nebylo a my jsme se tak těšili.
Hurá na Pustevny  a rovnou Libušín ...
Nádherné a už jsem v úžasu hleděla na krásu kolem, video je velmi krátké, měla jsem ostych, ale jak jsem viděla, že se natáčí a fotí uvnitř o sto šest, přidala jsem se již bez ostychu. Bohužel, to delší nejde vložit, tak aspoň krátké.


Po procházce po okolí jsme si zašli na oběd a byl vynikající - Lokše s brynzou
Manžel si filuta odskočil, že si ještě vyfotí krbová kamna a já na nic nečekala a pustila se do jídla. Chyba lávky, vyfotil mě jak si pochutnávám a hned se pustil do té dobroty také.
Následovala další procházka, focení a náhodné setkání s rodinou kolegy z práce po více jak deseti létech. Pak kafíčko a návrat domů z vydařeného výletu.                     

Všem vám přeji pohodový víkend prožitý ve zdraví.








28 komentářů:

  1. Marti, především gratuluji k výročí svatby, dále pak k výročí blogu. Utíká to. Na Pustevnách jste měli krásné počasí, dnes už se nám to pokazilo. Libušín je nádherná stavba a naši lidé jsou moc šikovní. Ještě jednou všechno nejlepší!!

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, já nejdříve gratuluji k svatebnímu výročí a také k blogu. Pustevny mám moc ráda a byla jsem tam i ubytovaná v Tanečnici. Je tam moc hezky. Znám to tam, ale pár let jsem tam nahoře nebyla. Asi před dvěma dny mě přítel překvapil, že by jel na Pustevny. Proč ne? A hned říkám - mám nápad, můžeme se tam na pár dní ubytovat. ☺ Ať se vám oběma daří, hlavně zdravotně a můžete dále tak výletovat. ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k výročí blogování . Výročí vaší svatby jste oslavili krásně. My také mile v kruhu těch, co a naší svatbě byli a byla to taková malá hostina ve čtyřech. Zítra jedeme k mladým, tak uvidím, jak to dopadne tam.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je fajn, že jste si užili krásný výlet.
    Gratulace k výročí sňatku i blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k výročí vaší svatby i výročí blogu. Hezký výlet jste si udělali do nádherných míst.. Přeji vám hodně zdraví a ještě mnoho šťastných společných let.

    OdpovědětVymazat
  6. Připojuji se s přáním k výročí svatby i blogování. A výlet na Libušín byl určitě příjemný, osvěžili jste se pohledy na obnovenou stavbu. Manžel je filuta, že tě nenápadně vyfotil. Jste asi oba nápadití ;-))

    OdpovědětVymazat
  7. Blog takhle dlouho, to už je práce, a manželství? ani nemluvím, ať ti to klape v obojím! dalších hodně let. Jiřina z N.
    Jela bych tam hned, kdyby to nebylo tak daleko.

    OdpovědětVymazat
  8. Připojuji se k gratulacím.My budeme mít 50 let a manžel se přichazí jako každý rok s kyticí gerber,to byla moje svatební.Chtěla jsem anturie,ale ty v květince nesehnali.Pustevny jsou krásné,měla jsem to štěstí,že jsme tam s manželem byli při naši dovolené.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  9. Marti dodatecne vam gratuluji jak k svatebnimu vyroci tak i k blogovemu .Udělali jste si krasny vylet a hezky to oslavili .

    OdpovědětVymazat
  10. Posílám ti gratulaci jak k výročí svatby, tak k výročí blogu. Náhodou ti to u oběda sluší ♥️🤗

    OdpovědětVymazat
  11. Pustevny jsou krásné, taky jsme tam byli.
    Moc vám gratuluji jak k výročí svatby, tak k výročí vašeho blogu.🙂

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, také jsme měli začátkem září výročí svatby a tak jsme si naplánovali čtyřdenní pobyt v Karlových Varech. Jedeme ve čtvrtek, ale mám obavu, že už si povezeme zimní bundy a kulicha. Měj se fajn, pá 😜

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, blahopřeji k výročí svatby, kytku jsi dostala nádhernou. A blahopřeji také k výročí blogu. Na Pustevnách je moc pěkně a vy jste si to tam krásně užili a i fotky jsou parádní. I s těma lokšama, úplně mám chutě :-))
    Užívejte si krásné a pohodové dny ve zdraví :-) Alena

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Marti, dodatečně gratuluji k výročí svatby. Tak nádherné oranžové květy jsem už dávno neviděla. Tuto barvu miluji. Dříve to byla modrá a nyní oranžová, která všechno rozsvítí.Fotečky z výletu jsou radost sama. Ještě, že máš tak podnikavého chotě.

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Marti, už to bylo pryč, jen jsem sjela dolů ke komentářům, tak se gratulace k blogování, kamsi schovala. Ráda k Tobě chodím, protože je to vždy o pohodě a radosti. Ohromně mi to dodává energii. Díky!
    A přeji Ti do dalších let hodně nápadů jak potěšit čtenáře a návštěvníky.

    OdpovědětVymazat
  16. Vrátila jsem se, jen chci doplnit svůj komentář - dnes jsme zařídili ubytování, takže my navštívíme Valašsko a Pustevny k tomu, snad počasí dovolí. Ke květinám dodávám, že nemám ráda pověry a to jsou ty chryzantémy k svatbě. Děkuji, že se toho nedržíš. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko,tak snad se počasí umoudří a vy budete mít báječný poznávací pobyt na Valašsku. Původně jsem zamýšlela ubytování v Maměnce, ale nakonec z toho sešlo a to z důvodu kratší vzdálenosti, které nyní zdolávám. Takže výlet k soše Radegasta až ke kapličce by se nekonal.

      Vymazat
    2. Marti, dám potom na blog, počasí neovlivníme, ale už jsme si naplánovali pár výletů. Chci se na Valachy zaměřit.

      Vymazat
  17. Tak aspoň dodatečně hodně spokojenosti do dalších let společného života i blogování!

    OdpovědětVymazat
  18. K oběma výročím moc gratuluji.
    Výlet jste si udělali krásný, počasí vám přálo.
    Hezké dny, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  19. Marti, veliká gratulace Vám oběma. 🌹🌹🌹 Stejně tak i blogu k jeho narozeninám.
    Na Pustevnách jsme byli v srpnu 2019. to se Libušín ještě opravoval. Pro mně návštěva spojená s tím, že jsem spolkla vosu. Já alergik!! Tak jsem jí zalila pivem a dvěma Zyrtecy a pak si koupila frgál, který se k tomu pivu nehodil. Naštěstí vše dobře dopadlo. Takhle já vzpomínám na Pustevny. Oběd jsme si tehdy dali až u Radhoště. 😃
    Měj hezké dny. 🍂🍀

    OdpovědětVymazat
  20. chryzantéma ,chryzantémy

    OdpovědětVymazat
  21. Všem děkuji za milé komentáře, které potěšily. ☺♥☺

    OdpovědětVymazat
  22. Nejdříve velká gratulace.
    Tam jsem nikdy nebyla(i když v mládí jsem bydlela nedaleko ☻)Musí to být opravdová nádhera.Jsem moc ráda,že jsem mohla s Tebou projít těmito místy.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
  23. Marti posílám pozdravy a upozornění na změnu výzvy.
    *****
    Oznamuji všem účastníkům fotografické výzvy, že kvůli rychlejšímu nástupu podzimu jsem změnila data zveřejnění příspěvků a dala rozestupy pouze jednoho týdne. Nové datumy zveřejňování příspěvků najdeš v odkazu na mém blogu. .

    OdpovědětVymazat
  24. Tak vidím, že s obtížemi, ale nakonec jste si to užili. My máme letos v říjnz 40. výročí svatby a budeme určitě doma, protože já mám stále nějaké zdravotní problémy. Škoda.

    OdpovědětVymazat