čtvrtek 7. října 2021

" FOTOGRAFICKÁ VÝZVA - KVĚTY PODZIMU

 

 Dnes se opět připojím k fotografické výzvě u Jarušky s názvem "Květy podzimu". https://duchjara1.blogspot.com/2021/09/fotograficka-vyzva.html 

 

 Začnu jiřinkami a musím hned na sebe prásknout, že to jsou jediné podzimní květy, které jsem tento týden na zahrádce našeho domu vyfotila v úterý cestou do klubu.

Bylo sice slunečno a poměrně teplo, chvilkama však zadul silný vítr, což mě odradilo při zpáteční cestě protáhnout se vilovou čtvrtí a ulovit něco málo z podzimních zahrádek ☺Trochu máznutá fotografie svědčí o tom, že větřík dul.
Na zahrádce za pěkného počasí se vyhřívají obyvatelky našeho domu, v úterý tam bylo pusto.
Opodál roste keř chryzantém, naše babi jim říkala "doubky", ty však jsou ještě ve stavu poupat a tak jsem je nefotila. Zato včera jsem si řekla, proč nevyfotit kytku, kterou jsem dostala od manžela 16. září na výročí svatby. Dnes se chryzantémy dají koupit v květinářství po celý rok, ale já je stále beru jako podzimní květiny.
Včera bylo 6. října a až na jeden květ, který je uvnitř vázy jsou stále svěží.
Také má svatební kytice byla na mé přání z chryzantém. Všem vám přeji pohodové dny, děkuji za návštěvu a těším se, jak se pokochám podzimními květy na vašem blogu.









29 komentářů:

  1. Jejda, máš hezké fotky. Já bych musela zajít na zahradu k synům, u paneláku jich moc není. Pár by se našlo. Uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruženko, určitě by jsi pár fotek kolem domu udělala ☺ Kolikrát se naskytne fotogenický objekt a já si jej pouze ukládám do paměti. Nějak se mě fotit stále nechce. ☺

      Vymazat
  2. Marti, to jsou úžasné květny. Jiřiny mám ráda jsou nádherné. Také jsme je mívali před domem. Jsou to nádherné fotografie a já Ti moc děkuji .Výzvy ses opět zhostila na jedničku. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc hezké fotky podzimních kytiček. 👍👍👍
    Já se vdávala v listopadu a na výběr toho mnoho nebylo. Ale karafiáty mám stále ráda. 😂🤣

    OdpovědětVymazat
  4. Máš hezké fotky, Marti. Jiřiny mám ráda a je zajímavé, letos jsem jich moc neviděla. Chryzantémy mám ráda, musela jsi mít hezkou svatební kytici. Tento druh je fakt parádní. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tento druh jsem neměla, tedy střapaté ano. Tyto jsme objevili v květinářství v Šenově. ☺

      Vymazat
  5. Marti,krásné květinky.Mám je také ráda,ale ve váze mám vždy to,co nabízí Lídl.Kupuji si tam kytku do vázy pravidelně.Někdy vydrží i tři týdny.Většinou to jsou chryzantémy.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dcera mě nosí dost pravidelně malé karafiátky, vnuk, když přijede z Prahy tak většinou s kytkou, minule orchideje. Manžel také často kytku koupí, já bych ji musela přinést v zubech - fr. hole ☺, ale v nouzi bych si ji přinesla také. ☺

      Vymazat
  6. Marti, Jiřiny i chryzantémy màm moc ráda. Máš pozorněho manžela ! Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, jiřiny se mi moc líbí, ale na zahrádce je nemám, protože se musí hlízky na zimu uklízet. Kdyby to byly trvalky, určitě bych je na záhonech chtěla. :o)
    Dodatečně gratuluji k výročí svatby. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,zlatá to nebyla, té se ani nedožijem ☺ společných let 30, manželé 26 ♥

      Vymazat
  8. Měla ksi krásnou svatební kytici. Já chtěla karafiáty, ale máma to uatrhla🤣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já Renatko na té první musela mít karafiáty, druhá byla s chryzanténamy ☺ Raděj jednu a třeba i karafiáty, než karafiáty a zklamání ☻ ☺

      Vymazat
  9. Jiřiny jsou moc hezké, a i přes větřík to nijak neovlivnilo Tvoje Fotky.

    OdpovědětVymazat
  10. Všechny květy se mi moc líbí!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřiny a chryzantémy prostě k podzimu patří. Oboje jsem na zahrádce mívala. Teď už bych jiřiny neměla kam dát, ale chryzantémy zase obnovím.
    Hezky jsi se zhostila výzvy.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, srdce mě bolí při pohledu na ty krásné jiřiny. Já jsem jich měla asi 30 ks. Velkokvěté po mamince, nízké jsem koupila před časem a jen asi 3 roky staré krásné středně vysoké s nádhernými žíhanými květy. Plné i jednoduché. Slibola jsem Libušcce z Kožuškova, že jí dám ty, co se jí líbily nejvíc a kvůli loňskému úrazu jsem je nemohla vyrýt a uložit do sklepa, proto zmrzly. Doufala jsem, že přežije alespoň něco, ale nalezla jsem v zemi jen uhnilé hlízy nebo dokonce nic.

    OdpovědětVymazat
  13. Já se květy podzimu chlubit nemůžu, ale ráda se podívám. Super nápad.

    OdpovědětVymazat
  14. Libuško,děkuji za návštěvu.❤️

    OdpovědětVymazat
  15. Marti,my jsme doma nikdy neměli chryzantémy.Moje mamka je nenáviděla ☺.Když se vdávala,tak taťka zapomněl koupit kytku.Tak orvali někde zahrádku s bílými chryzantémami.Jenže bylo to říjnu a kytky byly přešlé mrazem...Nemáme ani žádnou fotku.Týden před svatbou mamce poštípaly sršni celý obličej.
    Přeji Tobě i manželovi pěkný víkend ☺

    OdpovědětVymazat