středa 29. července 2020

" LETEM MÝM SVĚTEM "


Docela se snažím, musím však přiznat barvu, že stále tápu ve snaze dát sem vše   co bylo na starém blogu. Už jsem vyslala SOS směrem k vnukovi, ale musím být trpělivá. Zkouším pokus, omyl, občas se zadaří a dám třeba štítky dvojmo, nedaří se mě spousty dalších položek dát přímo do sloupku v levo, či v pravo a to tak aby bylo vše viditelné rovnou při najetí na blog. Nu což, nebudu si stýskat,jen jsem se opět přesvědčila jaké jsem technicky nezdatné kopyto. Doufám však, že se všeho dopátrám a bude opět radost blogovat
Všem děkuji za přání k svátku, gratulantů bylo mnoho dnes již dostupnou technikou, mobilem, e - maliem, dokonce i zde na blogu. Od manžela a dcery mě potěšila kytička růží a Španělské vlčí máky.
 Pokusím vložit fotografie pořízené nedávno při pobytu na zahradě u syna. Bylo nám tam dobře ve stínu ořešáku, ale i tak bylo příšerné vedro, které panovalo i dnes. Sanitky jezdí o stošest, jen u nás v domě byli dnes rychlá třikrát. Nezjišťovala jsem proč, ale mám pocit, že někteří podceňují pitný režim.
Jsme rádi větvičkám máty, kterou pěstujeme na balkoně a dáváme si do džbánu s vodou, přidáním plátku citrónu získáme chutné osvěžení. Jak jste na tom s pitným režimem vy?

Taky rajčata už budeme sklízet a bazalku si užíváme každý den na krajíci chleba k snídani, nebo ji využijeme na rajčatový salát, či těstoviny.

Možná se někteří z vás usmějí a řeknou si,ze to je štráchu s tak malou úrodou, ale my z toho máme radost a hlavně minimum starostí. Jinak nás zásobil náš starší syn  s přebytky z jejich zahrady a tak jsme si pochutnyli na výborných rajčatech, okurkách a broskví. Mějte všichni pohodové dny prožité ve zdraví

13 komentářů:

  1. Marti na zahrade pod oresakem to musi byt pohoda a dobra kniha k tomu.Cokoliv doma vypestovane je lepsi nez koupene. Uzivejte si teploucko , nez se nadejete bude u nas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško,jsem ráda,že jsi opět začala blogovat, děkuji za návštěvu. Máš pravdu,léto uteče jako voda.

      Vymazat
  2. Marti,ale pořád jsi lepší než já.Já jsem to vzdala.Nebudu nic měnit.
    Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, možná časem ti pomůže někdo z rodiny založit nový blog. Já vše ještě nemám vychytané, čekám na vnuka, ale taky zkouším sama.

      Vymazat
  3. I z takové malé zahrádečky máš užitek. Je vidět, že ji dobře opečováváš.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První rajčata byla včera ke snídani a byla Hani fajná.

      Vymazat
  4. Před chvílí jsem dvakrát natukal komentář, zadal Publikovat - a komentář nikde. Tak to zkouším jako anonym. Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, vítám tě na svém blogu,komentovat anonymně s podpisem se také dá. Mě se to stalo také . Však my ty mouchy vychytáme.

      Vymazat
    2. Jirko, musíš být přihlášený. Také jsem s tím bojovala.😊

      Vymazat
  5. Všechno, co si vypěstujeme na malé nebo velké zahrádce, je radost, a to je to důležité.
    Posezení ve stínu je fajn, ale na tyhle vedra je to málo. Chce to vodu v bazénu, řece, rybníku nebo ve sprše, ale ta voda je nutná nejen na pitný režim ☺☺1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, máme tam možnost sprchy jak venkovní, tak vnitřní, nakonec i bazen sice malý, ale je. Syn má chatu zařízenou s veškerým konfortem, dalo by se tam vegetovat celoročně.

      Vymazat
  6. Malá zahrádka, taky zahrádka! Je radost zakousnout se do rajčete z vlastního záhonku (květináče).😋

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda že jsem tě objevila na blogspotu! Taky zápasím, začala jsem přenášet sama, pak mi pomohli přenést všechno a musím se v tom ještě zorientovat. Bazalku máš hezčí než já 😁 Ale ve vedrech vedeme určitě my! Dnes ochlazení (30) ale včera o 10 stupňů víc 🥵

    OdpovědětVymazat