úterý 20. října 2020

" KONEČNĚ SLUNÍČKO"

 

Konečně bez deště, trochu větřík, ale slunečno, jedeme do přírody nachytat trochu vitamínu "D". Bylo rozhodnuto, neloudat se, ranní hygiena a pak cestou k autu zastavit se u stánku pro kapesní diář na rok 2021. Měla jsem v kapse nachystány tři kovové dvacetikoruny, doufajíc, že mě paní v novinovém stánku nebude vyčítat, že mám kovové peníze. Naříká, když přijdete s papírovýma, že nemá jak vydat, jak jdete s kovovýma, tak naříká, že co s těmi drobáky má dělat. Dnes naříkala, že ji vůbec nedodali kapesní diáře a na dotaz zda má Překvapení speciál začala svým obvyklým "miláčku" to mě vůbec neposílají, všichni na mě kašlou. U nás doma paní z novinového stánku neřekneme jinak, než "miláček", po dnešku přidám ještě "stále naříkající miláček". Divím se sama, že už stánek nezabalila, vidíme na něj z okna a moc lidí tam nechodí, občas se utvoří fronta v počtu dvou osob a mnohdy se ta druhá osoba rozhodne zajít do obchodu hned naproti, neboť "miláček" si rád povídá. Jednou jsem položila otázku, zda tam neprovozuje stánek z důvodů chybějících odpracovaných let do důchodu, neboť si mě stěžovala na to, že tam trčí skoro celý den a lidi moc nechodí. Jen si mě změřila a neodpověděla, tak nevím. Dost však o "miláčkovi", nebýt potřeby vlastnit kapesní diář na rok 2021, tak bychom už byli dávno za městem a chytali tak vzácné paprsky sluníčka.

Stromy se již začínají barvit podzimní paletou barev ...
Kousek pod horami však jde to zbarvení pomalejším tempem, za pár dní to bude určitě výraznější.

 


Starou dřevěnici v dálce však stále nejde vyfotit jak bych si představovala, možná někdy zamíříme přímo k ní. Prozatím se držíme přehradní hráze, kde jsou lavičky a je možnost posezení, dnes byly vyhřáté od sluníčka.

Poslední dobou jezdíme na hráz, sem tam kolem projelo pár cyklistů, pár aut a prošel mladík se svou slečnou, jinak klid.
Cestou zpět jsme se zastavili v papírnictví, kde měli velký výběr kapesních diářů všech velikostí, rychlý nákup a pak domů na pozdní oběd. Bohužel na ten v restauraci v našem případě v Pizzerii si budeme muset chvilku počkat, ale hlavní věc, že jsme bohudíky zdraví a v takovém případě sluníčkového dne nám nevadí i dva dny stejné jídlo. Dnes jsme měli rajskou omáčku s knedlíkem a byla moc dobrá, příště to bude jistit jídlo z mrazničky.

Všem vám přeji pohodové dny prožité ve zdraví




22 komentářů:

  1. Haló, oznamuji, že jsem jak by naše Jaruš řekla "kvikla"- klikla omylem u komentářů na co jsem neměla a tím pádem nešlo komentář přidat. Jó i tak se občas zadaří☺

    OdpovědětVymazat
  2. Máte tam krásně Marti, my už zase máme jak je tady zvykem buď mlhavo, deštivo, nebo jen zataženo. Měli jsme tu ale krásné září.Letos jsme přes to covidové nadělení stihli na konci června Jeseníky, na konci srpna s dvěma nejmladšími vnoučaty Český Ráj a v polovině září jsme dostali od dětí týden v Krkonoších. Tak jsme to vše stihli, když to ještě šlo.Marti opatrujte se tam pod Beskydy hlavně ve zdraví.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeničko,jak jsme rádi, že máme kam vyrazit a hlavně jsme vděčni za každý slunečný den.

    OdpovědětVymazat
  4. U nás toho slnka už moc nemáme, stromy a kríky buď už opadali alebo majú už žlté listy. Nuž, leto je ta-tam, jeseň bude snáď pekná a na zimu sa neteším. Nemám ju rada. Takže potom budem už len čakať na jar, kedy vonku zas všetka príroda začne ožívať. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zimu mám ráda na horách a potom ještě při pohledu z okna.

      Vymazat
  5. Naše radosti a starosti21. října 2020 v 18:15

    Počasí bylo opravdu krásné, hlavně aby ještě chvíli vydrželo.��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra má být opět slunečno, tak snad si ještě chvilku tu krásu užijeme.

      Vymazat
  6. Ahoj, Marti, zkouším přidat komentář, ale asi mi sedí v cestě nějaký skřítek. Tak abys věděla, tvoje články čtu, ale nemůžu přidat něco pochvalného. Snad teď prorazím... ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kitty, když já klikla kam neměla a komentář tak nešel přidat. ☺

      Vymazat
  7. Takové výlety do přírody jsou teď to nejlepší co pro sebe můžeme udělat.
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, nápodobně, klidné dny za přiměřeného zdraví ☺

      Vymazat
  8. Krásné okolí,krásné fotky.
    Přeji pěkné dny ve zdraví ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Je dobře, že jste vyrazili "do terénu" - máš krásné fotky...

    OdpovědětVymazat
  10. "Miláček"...My máme zase v obchodě paní pokladní "Mášlíčko". Při markování nákupu komentuje zboží zdrobnělinkami. Výlet jste si udělali pěkný a diář nakonec sehnali. Marti, přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to sedí, ale lepší než naše stěžovatelka " miláček".☺

      Vymazat
  11. Je bezva, když můžete do přírody. Zvláště teď, na podzim, stromy se vybarvují a krásně voní. Tak já se dostanu možná u nás do parku, tam jsou sice krásné stromy a keře, ale kolem laviček to oku moc neladí. Vesměs se tam potulují a "odpočívají" ti "potřební", tak si musím vystačit se zahrádkou. Moc zdravím - opatrujte se!

    OdpovědětVymazat
  12. Máte to tam hezké a buďme rádi že si můžeme vyrazit aspoň do přírody. Snad nezačnou s tím jarním “pouze 250 m od domu”.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo omezující, ale nedalo by se nic dělat. Na nejhorší časy mohu chodit po balkoně a koukat na hory z dálky,naštěstí je dosti dlouhý a prostorný. Ovšem nejlepší je samozřejmě příroda za městem. ☺

      Vymazat
  13. Je u vás moc hezky. Hlavně aby nám nepatřilo chodit i po okolí měst do přírody.To by byla škoda. Ja se také toulam po okolí. Auto už by stálo v garáži a nemel by ho kdo řídit a hromadnou se cestovat bojíme.Preji ti Marti. Krásné dny ve zdraví a u vás v přírodě a těším se na fotografie
    Jara

    OdpovědětVymazat