pondělí 1. srpna 2022

"ČERVENEC - MUZEUM VETERÁNŮ"

Začátkem července jsem navrhla manželovi splnění jeho snu - výlet do Kopřivnice do soukromého muzea aut a hlavně motorek (nejedná se o muzeum, kde najdeme i legendární vlak Sřela). Toto muzeum bylo otevřeno v roce 2018 najdete zde na malé ploše spousty exponátů. Vyjeli jsme hned z rána, to abychom se vyhnuli velkému vedru a většímu množství návštěvníků.
Vyšlapat schody do prvního patra nebyl problém, to jsem manželovi zatajila vzhledem k mým potížím s kolenními klouby, výlet by tak odmítnul. Věděla jsem, že je v hale možnost posedět si v retro stylu.
Prošla jsem si výstavu,zjistila jak tam všechny vystavené automobily a motorky dopravili (všiměte si u vchody na WC je velké okno ke kterému vede ze dvora plošina, také jsou tam pevné mříže.) Hotové poklady mají v tom muzeu, moc fotografií nemám, lepší je vidět vše na  vlastní oči.
Automobilů a motorek našeho mládí tam byla spousta, manžel nadšeně pobíhal a referoval, já se opět uchýlila do retro kavárny bez občerstvení a kochala se obrazy a předměty tam vystavené.
Bylo co obdivovat, dokonce i malá slečna zahrála na rozladěné retro piáno. Návštěvníku přibývalo, ale stále tam nebyl nával
Byla jsem domluvená s manželem,že sejdu dolů a v kavárně na něj počkám, ta už byla opravdová a káva vynikající. Poslední ohlédnutí, rozloučení s milou paní recepční ...
Venku před kavárnou seděl hlouček starších pánů, kteří hodnotili výstavu, vzpomínali na své mládí. Sedla jsem si k vedlejšímu stolu a bavila se jejich nadšením, nedalo se to neposlouchat☺
Za chvilku přišel manžel, říkal, že by tam vydržel déle, ale začalo se to plnit návštěvníky, vedro sílilo a klima tam bohužel není. Možná by to těm veteránům nedělalo dobře, na každý pád venku ve stínu u kafíčka bylo dobře.
Kiwi zákusek byl moc dobrou sladkokyselkavou tečkou našeho výletu. Mějte všichni pohodové dny.






28 komentářů:

  1. Marti, věřím, že pro chlapy je to parádní pokoukání. Stará auta se mi také líbí, ale kavárničku bych určitě neminula. Měj se, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko jsem ráda, že jsme tam jeli a muzeum navštívili.

      Vymazat
  2. To jsi udělala velkou radost manželovi, ale asi jste ji měli oba :) Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruška si hřebík na hlavičku, opravdu jsme byli spokojení oba dva.

      Vymazat
  3. Marti, jsem ráda, že jste tam zajeli. V Kopřivnici je toho víc, zmiňuješ Muzeum Tatry Kopřivnice, to má tři části a tady v tom soukromém jsme také byli. Je to tam výborné, jen toho místa by potřebovali víc, snesla by se ještě jedna místnost. Proto se tam i hůře fotí, mohla bych povídat... Já mám fotek hodně, samozřejmě ty odlesky dělají svoje, ale celkový dojem je výborný. Já se snažím vyfotit vždy auto a pak hned tu tabulku, abych věděla přesně ten typ.
    Tak jste si udělali radost, my jsme pak byli naproti přes silnici v restauraci na obědě a seděli jsme pod deštníkem na zahrádce, při jídle jsme koukali na tu budovu. Myslím, že toto muzeum není jen pro chlapy. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko v muzeu Kopřivnické Tatry jsme byli před několika lety a moc se nám tam líbilo hned nějak vedle bylo muzeum Zatpkovych. Já fotila málo, tabulky jsem si přečetla ale nefotila jsem je neměla jsem v úmyslu dělat větší článek a abych pravdu řekla moc toho dlouho neustojím spíše stání než chození mě činí velké potíže byla jsem ráda, že tam byla možnost si sednout a odpočinout.

      Vymazat
  4. Byli jsme tam před 5 lety a byli jsme nadšení. Opravdu to stojí za to. Prošli jsme si i muzeum Emila a Dany Zátopkových.

    OdpovědětVymazat
  5. V muzeu jsme byli při naši dovolené v Beskydech.Auta bavila i mě.Mám i fotky na blogu.Vím,že se mi tam špatně fotila a hodně fotek jsem musela zahodit.
    Děkuji za připomenutí
    Marti,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, také přeji pohodové dny prožité ve zdraví.

      Vymazat
  6. I když nejsem zrovna technický typ, tak by se mi v muzeu určitě líbilo.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani určitě by se ti líbilo v muzeu a ještě více dole v cukrárně, kde prodávali i pěkné upomínkové předměty, hlavně keramiku a pak bylinkové čaje.

      Vymazat
  7. V muzeu v Kopřivnici jsem byla dvakrát - moc se mi to líbilo.
    Moc vás zdravím a přeji hezký den, Marti. 🙂❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolko přeji za návštěvu a přeji brzké zotavení.

      Vymazat
  8. Parádní příspěvek, především pro mého muže, byl zakládající člen Tatra Veteran Clubu a v Kopřivnici byl několikrát. Muzeum jsme navštívili dávno tomu, to asi bylo jiné, nebylo tehdy určitě soukromé, leda že bych se spletla.
    Svezení se v Tatraplánu nebo Tatře 603 bylo luxusní.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Podobné muzeum je i v Olomouci. Já tam tedy nebyla, ale podle obrázků to vypadá podobně. Je to hned v Hodolanech za druhým Lídlem a o víkendech tam stojí
    zástupy lidí, převažně kluků a jejich tatínků.

    OdpovědětVymazat
  10. Omlouvám se a překvapuje mě, že u prvního komentáře chybí moje jméno. Nevypisovala, jen zaškrtla Otavínka.

    OdpovědětVymazat
  11. Hani,stejně jsem poznala v prvním komentáři při zmínce o Hodolanech,že jsi to ty.🥰

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, nedávno jsem byla v Kopřivnici, dokonce dvakrát, ale vůbec nevím, že tam takové muzeum je. Byli jsme se podívat na Strelu a do dvou známých muzeí. Podruhé jsem tam byla za Milenou. Příště se tam s Milenou určitě podíváme, líbí se mi to retro posezení. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, určitě se vám bude líbit kavárna dole a obchůdek vedle.

      Vymazat
  13. Já se tam nedostanu,je mi to moc líto.Jsem ráda za pěkné obrázky.
    Přeji krásnou neděli ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, určitě jsi navštívila plno pěkných míst.

      Vymazat
  14. V tomhle muzeu jsme byli s dnes už dospělými kluky, když byli ještě malí a s otevřenou pusou zírali na vystavená autíčka :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak nevím,zda jste byli v tomto,otevřelo se v roce 2018. Věřím, že to bylo pro kluky zajímavé Renatko.

    OdpovědětVymazat
  16. Marti u nás bývá také výstava veteránů, dokonce závody. Je to zajímavé. Také v Olomouci to bývalo. Asi je to tím, že je u nás Automobilní škola celá léta. Měli jste pěkný výlet.

    OdpovědětVymazat
  17. Růženko,děkuji za nahlédnutí. Dvakrát jsme potkali veterány na cestách a jednou v Polsku na náměstí. Je vždy na co se dívat,Karviné dokonce byla možnost spolujízdy s majitelem auta.

    OdpovědětVymazat
  18. Mám vztah ke Kopřivnici. Žijí tam moji tři bratránci a strýc s tetou, kteří bohužel již umřeli. Strýc a jeden z jeho synů pracovali v Tatře Kopřivnice. Všichni sdíleli velkou lásku k autům. Do toho muzea bych se ráda vypravila. Auta našeho mládí.

    OdpovědětVymazat