středa 2. října 2024

"PODZIM A ZÁZVOR"

Nejen dnes, ale už pěkných pár dní si uvědomuji pohledem z okna MHD, autem, nebo na procházce, že si k nám otevřel dveře "PODZIM"...
Dnes byl krásný slunný den, ne, nebyla jsem v přírodě a cestou k lékaři a následně do klubu jsem nefotila. Fotografie jsou z archívu z roku 2013 z výletu na Žermanickou přehradu a na Filípku v Beskydech. Ty dnešní pořízené doma mají také s podzimem co do činění.Zázvor se začátkem podzimu v naší domácnosti stává společníkem na delší dobu - (obrázek níže je ze zdroje).
Nejlepší je ten žlutý pokrájený na jemno, dříve jsem jej strouhala. Krájený je famózní, krásně se zužitkuje celý, Strouhaný jsme vycucali a byl odpad. Krájený a naložený v medu, zalitý citrónovou šťávou užíváme po ránu 1 lžíci této vitamínové dobroty, nebo si ji dáme do čaje.
 Neříkám, že se úplně vyhneme nachlazení, ale už léta platí, že se u nás na podzim zabydlí zázvor "VEZMU CITRÓN, ZÁZVOR A MED, VITAMÍNOVOU BOMBU MÁME HNED"
Mějte všichni pohodové dny prožité ve zdraví ♥ ☺ ♥





 

2 komentáře:

  1. Děkuji za nápad zázvoru namočeného v medu a zalitého citronem . Zdravé mlsání.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám občas ráda zázvorový čaj na zahřátí. Nesmí to však být moc často. Ale jako prevence před chřipkou to je výborné a to také můžu. Měj se moc hezky a hlavně zdravě.

    OdpovědětVymazat

"PODZIM A ZÁZVOR"

Nejen dnes, ale už pěkných pár dní si uvědomuji pohledem z okna MHD, autem, nebo na procházce, že si k nám otevřel dveře "PODZIM"....