Už dlouho jsem tu neměla rubriku "Vaření a pečení, není žádné trápení", dnes to napravím. Vařím a peču ráda, zvláště jak mám vděčné strávníky. Je doba prázdnin, dovolených a také zvýšených počtu návštěv. Je dobré mít něco vařeného v mrazničce do zásoby. Vnuci zavolají sice předem, někdy ani ne hodinku a tak přijde lescos hotového vhod. Rozehřát, přidat pečivo, zeleninku a svačinka je hotová. Na dnešní vepřové na kozlovi☺, jedná se o černé pivo jsem potřebovala vepřovou krkovičku, kterou mě můj pomocník(já byla aspoň na chvilku šéfkuchařem) včera nakrájel na plátky, naklepal a naložil do bílého jogurtu. Těch plátků bylo čtyři pořádné flákance.Tím mé šéfování v kuchyni skončilo, abych dnes loupala a krájela červenou papriku česnek, cibuli a připravila koření. Pepř, kmín, nové koření, bobkový list, tymián a jalovec.



Již z výše zmíněné vepřové flákoty stáhla jsem bílý jogurt a ty velké kusy přepůlila a na okrajích nařízla, aby se při opékání na pánvi nekroutily. K opékání jsem použila sádlo ...





Do výpeku na pánev jsem vložila cibuli s česnekem a kořením a vše prosmahla, přidala papriku a po prohřátí zalila černým kozlem☺, zůstal hlt i pro mě☺.Vše z pánve putovalo do pekáče s poklicí, dolito ještě deci vody a při 200°C jsem pekla 1hodinu a 40 minut. Po půl hodině pečení bylo potřeba dolít vodu a to převařenou teplou, to proto, aby bylo maso šťavnaté- nesušit na omastku!!!



Na talíři jsem už nefotila, vůně, vzhled i hlad vykonal své, jako příloha byla rýže a ledový salát s rajčátky přelitý medovo citrónovou zálivkou s příměsí olivového oleje soli a pepře. Tak vážení, byla to opravdu pochoutka, přímo mana nebeská, to mě věřte. Všem přeji pohodové dny prožité ať už v kuchyni, nebo někde u vody, či na balkónu u dobré knihy, nebo na dovolené.
Žádné komentáře:
Okomentovat