Tak to u nás vůbec nefunguje☺. 
Váhu máme stále na stejném místě, snažíme se ji nepřehlížet, ale kamarádi z nás nikdy nebudou. Spíš se respektujeme. Už ta rubrika -" VAŘENÍ A PEČENÍ, NENÍ ŽÁDNÉ TRÁPENÍ" napoví, že mám k vaření a pečení kladný vztah a opravdu u něj relaxuji. Jak často říkám, vyvařím a vypeču klidně i chmůry, pokud to je občas potřeba. Dnes jsem pekla plněnou roládu z mletého vepřového masa v dobrém rozmaru, žádné chmůry se nekonaly. Hned z rána nás navštívila naše mladší dcera s vnukovou psí kamarádkou Aby a nejen Aby , ale i dcera nás vždy jak říkáme nakopnou .
Roláda je plněná Baby špenátem, žampióny, cibulí , červenou paprikou. Kdo chce může přidat sýr i vařená vajíčka. Záleží na fantazii, u nás pak na přání a respektu strávníka. Manžel vajíčka ne, takže bez vařených vajec. Mleté maso o váze 80dkg jsem prozatím měla v ledničce, lepší je nejdříve připravit nádivku: Jednu krabičku Baby špenátu propláchnout na cedníku a nechat okapat, mezitím oloupat a pokrájet cibuli, prolisovat česnek, oloupat a nakrájet na plátky 4 větší žampiony a pokud máte po ruce červenou papriku, doporučuji nakrájet na nudličky. Já zvolila menší obdélníčky a není to pak dost v nádivce výrazné. Na pánvičce na kousku másla zpěnit cibuli, přidat Baby špenát, česnek - sůl (já místo soli použila houbové koření a trochu vegety), takto orestované jsem vsypala do mísy a obdobně pokračovala s žampióny. Všechny suroviny do nádivky promíchat v míse a necháme stranou vychladit. Jdeme na mleté maso, které v míse doplníme prolisovaným česnekem, 1 postrouhanou větší cibulí a jednou větší syrovou bramborou. Přidáme dvě vajíčka, pepř, 2 - 3 hrsti strouhanky na zahuštění. Opět namísto soli jsem přidala vegetu (manžel ji koupil "prý" bez éček, doufám, že to nebude jak ten "BIO ČESNEK" co stahuje Bertík, neboť prý obsahuje pesticidy. No☻ naskýtá se otázka, aspoň mě, jak může být "BIO ČESNEK " plný pesticidů). Co se divím, že jo☺☻ Tak zpět k mletému masu, to řádně promícháme a utvoříme placku na pečící papír, troubu předehřejem na 210° C. Na placku na její okraj umístíme nádivku, ne až do konce. Raději patka bez náplně, pomocí pečícího papíru rolujeme, pak opatrně zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na hlubším plechu podlité vodou. Řeknu vám, byla to obr roláda a v ten moment mě mrzelo, že jsem poslala manžela na walking hole. Tvářil se nad mým nápadem upéct roládu plněnou špenátem dost skepticky a měl plno připomínek, že ..... Nakonec jsem si poradila a roláda byla v troubě, hlídala jsem dostatek vody pod roládou a nechala ji holku ať si za tu hodinu v té troubě poradí a mě nezradí. Mezitím jsem si připravila konečné pomazání, které jsem holce roládě dopřála po hodině pečení. Do misky jsem dala 1/2 lžíce hořčice, půl lžíce ostrého kečupu, přidala pár kapek sojovky, pár kapek Crema Balsamica a vše završila půlkou lžíce medovo - citrónovo - zázvorové šťávy. Během pečení rolády jsem připravovala naší medicínu, kterou v období chřipek a různých hrozících virů po ránu vždy užíváme 1 polévkovou lžíci.




Zpět však k naší roládě, po hodině pečení jsem alobal a pečící papír nařízla a roládu řádně potřela připravenou směsí a ještě půl hodinky pekla na 210°C. To už přišel manžel domů a koukal do trouby jak na televize a přitom nasával linoucí se vůni bytem. Brambory se už vařily a salát ze syrové červené řepy postrouhané s jablíčkem, dochucený špetkou soli, pepřem, zakápnutý citrónem
jsem nakládala do misek.


Dobrota náramná, pochvala veliká, tak co si více přát☺Všem vám přeji pohodový nadcházející týden prožitý ve zdraví


Žádné komentáře:
Okomentovat